My Twitter Feed

3 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για τα προβλήματα των δικηγόρων -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Αισθητός ο σεισμός και στο Ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Στη τελευταία κατοικία ο Εμμανουήλ -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Καμιά παραβατική συμπεριφορά -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ένα χωριό… «Φύσκα» στον ϊό! -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ιός: Με διψήφιο αριθμό και πάλι (11) -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Δεκτά αιτήματα των εμπόρων -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Eυκαιρία για την Εκπαίδευση -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Για τα προβλήματα των δικηγόρων

H επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς προς τους βουλευτές του νομού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και της ελλιπούς στήριξης από την Πολιτεία, στάθηκε αφορμή της συνάντησης που είχε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρ. Αγαθοπούλου, με την πρόεδρο του Συλλόγου Ευρ. Αρτόγλου, την Τρίτη 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την κ. Αρτόγλου, οι δικηγόροι είναι από τους κλάδους που έχουν στηριχτεί λιγότερο από πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους, αφού δεν προβλεπόταν η ένταξή τους στις επιστρεπτέες προκαταβολές, ενώ όσον αφορά το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν αποτέλεσε βοήθημα για τον κλάδο των δικηγόρων και ειδικά αυτών με χαμηλό εισόδημα.

Όπως τόνισε η κ. Αρτόγλου, το μόνο βοήθημα που έχουν λάβει οι δικηγόροι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είναι το απαράδεκτο «σκόιλ ελικίκου» του περασμένου Μαρτίου και μια υπόσχεση για άλλα 400ευρώ εφάπαξ το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, η κ. Αρτόγλου ενημέρωσε την κ. Αγαθοπούλου ότι o Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, που ζητούν να επανέλθει η κανονική λειτουργία των δικαστηρίων με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, γιατί εκτός των άλλων υπάρχουν σε εκκρεμότητα δίκες που αφορούν στο δικαίωμα προστασίας ευαίσθητων κοινωνικών κατηγοριών, όπως επιμέλεια τέκνων, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις κοκ.

Η κ. Αγαθοπούλου από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ενέργειες για να στηριχθεί ο κλάδος των δικηγόρων και ως αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από την κ. Αρτόγλου να συνεχίσουν την εποικοδομητική συνεργασία τους και σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το οικογενειακό δίκαιο κ.ά.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε