My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Αφανίζονται τα Επιμελητήρια”

Για υπονόμευση της λειτουργίας των επιμελητηρίων, τα οποία “ωθούνται στην παρακμή και το περιθώριο”, κάνει λόγο ο Παύλος Τονικίδης σ` επιστολή του προς τον Αντ. Σαμαρά.

tonikidhs-samaras-001Στη σκληρή σε περιεχόμενο και ύφος επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, τονίζει ότι  τα περισσότερα επιμελητήρια αφανίζονται, με βαρύτατες συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, ενώ καταλήγει με το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»!

Η επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναμέναμε από την κυβέρνηση να τηρήσει παλιότερες αλλά και λίαν πρόσφατες υποσχέσεις της για τη στήριξη του Επιμελητηριακού Θεσμού. Όμως,  διαπιστώνουμε ότι με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, ιδιαίτερα της Περιφέρειας, αλλά επί της ουσίας υπονομεύεται η λειτουργία τους και ωθούνται στην παρακμή και το περιθώριο.

Όταν το κύριο ζητούμενο της εποχής είναι η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί πράξη αυτοχειριασμού η ναρκοθέτηση του Επιμελητηριακού Θεσμού. Χωρίς να επιβαρύνουν το κράτος και τα δημόσια ταμεία, τα Επιμελητήρια με τις αναπτυξιακές τους πρωτοβουλίες αποτελούν έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης και δη τοπικής – περιφερειακής.

Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για άλλα να δεσμεύεται ενώπιον της γενικής  συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις Σέρρες δια του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου πριν δυο εβδομάδες και άλλα, διαμετρικά αντίθετα, να καταθέτει προς ψήφιση.

Καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα εγγραφής και τώρα με το Γ.Ε.ΜΗ. δίνουμε αγώνα για να διασφαλιστεί στο κείμενο νόμου ότι το τέλος είναι ετησίως καταβαλλόμενο  και θα πρέπει να επεκταθεί η εφαρμογή του στις προσωπικές και ατομικές επιχειρήσεις και όχι μόνο στις κεφαλαιουχικές. Σε αντίθετη περίπτωση, αφανίζονται τα περισσότερα επιμελητήρια και οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τον Επιμελητηριακό Θεσμό, αναγνωρίζοντας την καίρια συμβολή του στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Υπέρ της ενίσχυσης συντάχθηκαν 190 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής και το σύνολο των πολιτικών αρχηγών. Διερωτώμαστε λοιπόν μετά την πρόσφατη κατάθεση του σχεδίου νόμου:  Ποια δύναμη είναι τόσο ισχυρή στην χώρα μας ώστε να παρακάμπτει την πολιτική βούληση περισσότερων βουλευτών από όσων είναι αναγκαίοι ακόμα και να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Κι αν υπάρχουν και δρούν ανεξέλεγκτες στην χώρα δυνάμεις που υπονομεύουν την ανάπτυξή της με τη συγκατάθεση και την υπογραφή  της κυβέρνησης, ποια ελπίδα μπορεί να έχει ο τόπος και ποια αξιοπιστία ο κυβερνητικός λόγος;

Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί της Ανάπτυξης στο πρώτο ερώτημα καλείσθε εσείς να απαντήσετε:  «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Το δεύτερο: «Γιατί πρέπει να τον κυβερνά;» θα το απαντήσει λίαν προσεχώς ο ίδιος ο λαός.

 

Σχολιάστε