My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σε ξενοδοχείο οι 226 πρόσφυγες

xenodoxeio-mouriesΤελικά οι πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν χθες Τετάρτη στο ΣΣ Μουριών είναι 226 και διαμένουν σε ξενοδοχείο, στο οποίο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης διέμεναν αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Σελαλμασίδης στη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, πρόκειται για οικογένειες με παιδιά Σύρων προσφύγων, που έφτασαν στον ΣΣ Μουριών χθες στις 3 το μεσημέρι, με 7 λεωφορεία.

Στην προαναφερθείσα συνεδρίαση τόσο ο δήμαρχος όσο κι οι επικεφαλείς των παρατάξεων άσκησαν κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για μεταφορά των προσφύγων χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της τοπ. κοινότητας εμφανίστηκε στη συνεδρίαση ενημερωμένος.

Πάντως, απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις συμβούλων, ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο ο δήμος δεν είχε καμιά δυνατότητα οιασδήποτε παρέμβασης.

Όσο για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Π. Τονικίδη, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να επιβάλει τον σεβασμό προς αυτήν, έτσι ώστε να την ενημερώνουν για παρόμοια θέματα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι με ευθύνη του δήμου δεν εισπράξαμε ως τοπική κοινωνία τα ανταποδοτικά οφέλη που δικαιούμασταν, για την αλληλεγγύη που επιδείξαμε στο προσφυγικό και τη συνεισφορά μας στη διαχείρησή του.

Σχολιάστε