My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Ξανά Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς

Με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Κιλκίς, οι ενημερωτικές εσπερίδες-συναντήσεις του Β’ εξαμήνου που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Η πρώτη εισήγηση για το Β’ εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 6μ.μ., με Θέμα «Πεποιθήσεις-ταμπέλες». Εισηγήτρια θα είναι η κ. Ελένη Γρομπανοπούλου, Πτυχ. Ανθρωπιστικών Σπουδών, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Οι εισηγήσεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς θα είναι ανοικτές με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή και θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ημέρα Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους από τους συμμετέχοντες συμπληρώσουν το 75% του συνόλου των συναντήσεων.
Οι εγγραφές για το νέο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα έναρξης των συναντήσεων.

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Μάιος έχει διαμορφωθεί ως εξής: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017: Θέμα «Πεποιθήσεις-ταμπέλες». Εισηγήτρια η κ. Ελένη Γρομπανοπούλου, Πτυχ. Ανθρωπιστικών Σπουδών, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017: Θέμα «Η καλλιέργεια σχέσης αγάπης του παιδιού με το βιβλίο και την ανάγνωση: ανάγκη ή πολυτέλεια;». Εισηγήτρια η κ. Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017: Θέμα «Η συμβολή του οικογενειακού περιβάλλοντος στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων των μαθητών/ μαθητριών». Εισηγήτριες οι Παναγιώτα Κατσιούλα, Μ.Α. Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Κιλκίς και Παναγιώτα Σιάνου Χατζηκαμάρη, Εκπαιδευτικός MEd, Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Κιλκίς.

Κυριακή 7 Μαΐου 2017: Θέμα «Συναισθηματική νοημοσύνη στη ζωή μας σήμερα». Εισηγήτρια η κ. Γεωργία Κιζυρίδου, Ψυχολόγος.

Ομιλία στο ΛΕΚ από την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου

“Γονείς και Εκπαιδευτικοί: Συνεργάτες ή Αντίπαλοι;”

Με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών της οικογένειας, αλλά και την προάσπιση της ψυχικής υγείας, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει για την περίοδο 2016-2017 κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων/ομιλιών, με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του Λ.Ε.Κ., ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ι. Μητρόπολης Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.

Η δεύτερη συνάντηση, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης τις 7 μ.μ., στο χώρο του Λ.Ε.Κ. (Μητροπόλεως 11) και με θέμα “Γονείς και Εκπαιδευτικοί: Συνεργάτες ή Αντίπαλοι;”

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην ομιλία, που απευθύνεται σε γονείς παιδιών και εφήβων, εν δυνάμει γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει αναφορά στην επίδραση γονιών και εκπαιδευτικών σε ζητήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικής ωρίμανσης και εξέλιξης του παιδιού. Επίσης, θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους γονείς, παιδαγωγοί και παιδιά έρχονται, συχνά, σε αντιπαλότητα και δεν καταφέρνουν να συσχετιστούν αρμονικά. Παράλληλα, θα διευρευνηθούν τα όρια της κάθε ομάδας, οι δυνατότητες αλληλοσυμπλήρωσης και συνεργασίας.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις.

Σχολιάστε