My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Ψάχνουν χώρους σ`όλη την χώρα

Μουζάλας: το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό.

Χώρους προσωρινής φιλοξενίας, στους οποίους οι πρόσφυγες θα μπορούν να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απ` τους δήμους όλης της χώρας.

prosfyges-hotspot-001«Κατά την άποψή μου το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο και προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας στη χθεσινή (Τετάρτη) έκτακτη σύσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Όσο η Ειδομένη παραμένει κλειστή «και μέχρι να λειτουργήσει η μετεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας και κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να τύχουν φιλοξενίας που αντιστοιχεί στο νομικό καθεστώς τους. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο υλοποιεί σχέδιο «για πρόχειρη φιλοξενία, αμέσως μετά όμως, αφού μαζευτούν από τους δρόμους, θα υπάρξει μέριμνα για την καλύτερη φιλοξενία αυτών που νομικά τη δικαιούνται», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε στη σύσκεψη ότι η ΠΕΔ είναι έτοιμη να υποδείξει και άλλους οκτώ-εννιά χώρους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, που θα είναι παλιά στρατόπεδα και υπάρχουσες δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να διαμορφωθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Διευκρινίσεις του υπουργείου για τη δήλωση Μουζάλα

Διευκρινίσεις επί των όσων είπε ο κ. Μουζάλας στη σύσκεψη ης ΚΕΔΕ, έδωσε το υπουργείο τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο υπουργός κατά τη συνεδρίαση, επισήμανε ότι πλέον θα πρέπει να κινηθούμε θεωρώντας το πέρασμα στην Ειδομένη κλειστό. Ως εκ τούτου, από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης. Σε πρώτο χρόνο όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μεταβούν σε προσωρινές δομές που ήδη δημιουργούνται και σε δεύτερο χρόνο θα εξετάσουμε σε ποιους χώρους θα μεταβούν αυτοί που θα παραμείνουν περισσότερο στη χώρα για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη, όπως ορίζεται από την ΕΕ, και σε ποιους κλειστούς χώρους θα μεταβούν όσοι επαναπροωθηθούν».

 

Σχολιάστε