My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες μελών Παιονίας

arsy-dimotiki-kinisi-paionias2Δημοσιεύουμε μια επιστολή που λάβαμε με την υπογραφή “Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ”, η οποία αναφέρεται στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού ΑΡΣΥ Παιονίας.

Στην επιστολή διατυπώνεται η διαφωνία με την δι` ανατάσεως των χεριών ψηφοφορία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με “τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς”. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι “για τον λόγο αυτό, μερίδα ιστορικών μελών του συν και συριζα σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα”!

Η επιστολή:

Εγιναν σήμερα οι διαδικασίες στην ΑΡΣΥ Παιονίας για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου.

Ενόχληση προκάλεσε το γεγονός ότι το προεδρείο, συμφωνούντων των υποψηφίων, επέλεξε να προχωρήσει στην ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου δια ανατάσεως της χειρός.

Τις αιτιάσεις ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και ως τέτοια η διαδικασία αντιπαρέρχεται την δημοκρατία, το προεδρείο δεν τις δέχθηκε.

Έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, δηλαδή το αν θα υπάρξει κάλπη ή όχι.

Παρά τις αντιδράσεις από μερίδα των παρευρισκομένων, ότι τα θέματα της τήρησης της δημοκρατίας δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία και ότι η ψηφοφορία με κάλπη είναι υποχρέωση δημοκρατική, το προεδρείο προχώρησε στην ψηφοφορία μη επιδεικνύοντας την απαιτούμενη δημοκρατικότητα.

Στην κίνηση ΑΡΣΥ συμμετέχουν και μέλη του Συριζα. Μερίδα μελών του Συριζα πρωτοστάτησε στην επιλογή της μη δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι μεδοθεύσεις αυτές υπονομεύουν τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.  Για τον λόγο αυτό μερίδα ιστορικών μελών του συν και συριζα σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα, επισημαίνοντας αφενός την επιχειρούμενη άλωσή του από στοιχεία τυχοδιωκτικά και μη δημοκρατικά και αφετέρου την ολίσθησή του σε επιλογές περιστολής της δημοκρατίας κατά περίπτωση.

Μέλη της Αρσυ-ς επισημαίνουν ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε, αυτοί  πρώτοι να ζητήσουν την δια της κάλπης ψηφοφορία, εάν επιθυμούσαν την πλήρη νομιμοποίησή τους στην συνείδηση του συνόλου των παρευρισκομένων.” 

Σχολιάστε