My Twitter Feed

22 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συγχαρητήρια από την Κεραμέως -

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Στον «αυτόματο πιλότο» η πανδημία -

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Η μείωση πληθυσμού στη Παιονία -

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

Πανδημία: Στα ύψη εν μέσω θέρους -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Δραματική μείωση του πληθυσμού μας -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Κόντρα για το ψήφισμα των “47” -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Κρίσιμη κατάσταση στα σιτηρά -

Τρίτη, 19 Ιουλίου, 2022

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι -

Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Συγχαρητήρια από την Κεραμέως

Με διαδικτυακή συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 21 Ιουλίου, με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές της ομάδας microgreens-magicgreens και τους συνεχάρη για την ανάδειξη τους ως η καλύτερη “start up” της Ευρώπης για το 2022.

Στην ίδια συνάντηση ο CEO του JA Europe Salvatore Nigro, Αργύρης Τζικόπουλος, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στην ελληνική ομάδα, ενώ η συντονίστρια της συνάντησης Μαρία Γιαννέτου αναφέρθηκε και στις άλλες διακρίσεις που απέσπασε η ελληνική αποστολή όπως το βραβείο ηγετικής προσωπικότητας από τον Αλέξανδρο Κατσαρώνα.

Από τη πλευράτου, ο διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, Αλέξανδρος Ταμουτσίδης, αναφέρθηκε στα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας που προκάλεσε η πανευρωπαϊκή πρωτιά στους κατοίκους του ακριτικού Κιλκίς. Επισήμανε τη σημασία της επιτυχίας για την Ελλάδα καθώς είναι μια διάκριση σε έναν κρίσιμο τομέα, αυτό της καινοτομίας, όπου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των σύγχρονων κοινωνιών.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος, Κατσαρώνας Σταύρος και Σιδηροπούλου Ελένη, αναφέρθηκαν στα στάδια υλοποίησης του προγράμματος και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην πορεία για την ευρωπαϊκή καταξίωση και επισήμαναν την καινοτομία του προγράμματος, τη σχέση του με την αστική καλλιέργεια και την έξυπνη γεωργία.

Οι μαθητές παρουσίασαν το video που προβλήθηκε στο διαγωνισμό και ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για το πως προέκυψαν οι ιδέες για την επιλογή του θέματος, τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της υλοποίησης του και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές από τη συνεργασία τους με σημαντικούς επιστήμονες .

Η υπουργός υποσχέθηκε στήριξη του προγράμματος καθώς ακολουθεί η επόμενη φάση, ο διαγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο την ερχόμενη άνοιξη.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Ταμουτσίδης κάλεσε την κ. Κεραμέως να επισκεφθεί το σχολείο και να γνωρίσει από κοντά τις δράσεις του.

Σχολιάστε