My Twitter Feed

17 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι -

Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις -

Σάββατο, 16 Ιουλίου, 2022

2ο ΠειΓυ: Πρώτο και στην Ευρώπη! -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Συνέχεια δράσης για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Το Δημοτικό Θερινό Σινεμά πάει σε 30 χωριά -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Για την επίλυση ενός προβλήματος -

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

Η “καραμπόλα” έφερε τραγωδία! -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Τσιτουρίδης: Αναγκαίες οι εκλογές -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι

Την απόγνωσή τους εκφράζουν 47 εργαζόμενοι του Κιλκίς, όπως και συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, που έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εργασίας εδώ και 10 περίπου μήνες σε δημοτικές κοινωνικές δομές, σε φορείς κοινωνικών υπηρεσιών, σε οίκους ευγηρίας, στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, καθώς και σε πολλούς ακόμη τομείς εργασίας.

Στο Κιλκίς 30 εργαζόμενοι τελούντες σε αναστολή εργασίας παραβρέθηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, καταθέτοντας αίτημα έκδοσης ψηφίσματος «υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας όλων μας για ανθρωπιστικούς λόγους γιατί κινδυνεύει η ψυχική και σωματική υγεία όλων μας καθώς και των μελών των οικογενειών μας».

Μιλώντας στη συνεδρίαση εκπρόσωποί τους, εστίασαν στο ανθρωπιστικό πλέον πρόβλημα που βιώνουν και στην απόγνωση που έχουν περιέλθει, ενώ πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους τοποθετήθηκαν υπέρ των εργαζομένων.

Ωστόσο στη ψηφοφορία που ακολούθησε τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος που πρότειναν οι εργαζόμενοι μόνο 8 σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι Τάκης Αγαθόπουλος, Λένα Αναστασιάδου, Κώστας Ζώτος, Γιάννης Φαχουρίδης, Θόδωρος Βαφειάδης, Άκης Πιπερίδης, Χρήστος Σαρβανίδης και Θανάσης Γραμματικόπουλος, με τους υπόλοιπους να το καταψηφίζουν.

Να σημειωθεί ότι μερίδα της αντιπολίτευσης που ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαδικασία, κάνοντας λόγο για “παρωδία”.

Το ψήφισμα

Οι τελούντες σε αναστολή καθηκόντων εργαζόμενοι κατέθεσαν το ακόλουθο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Από τις 16/8/2021 και εν συνεχεία 1/9/2021 σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 206 και 207 του Ν. 4820 /2021 έχουμε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εργασίας «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης» συνολικά στη χώρα τουλάχιστον 20000 εργαζόμενοι σε δημοτικές κοινωνικές δομές, σε ιδιωτικούς φορείς κοινωνικών υπηρεσιών, σε οίκους ευγηρίας, στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, καθώς και σε πολλούς ακόμη τομείς εργασίας.

Κατά το χρόνο αυτό :

1) Δεν μας καταβάλλονται καθόλου αποδοχές και δεν μας παρέχεται κανένα απολύτως επίδομα για τη διαβίωσή μας.

2) Με την τροπολογία Αρ. 67.Ν.4886/24-1-2022 δεν δικαιούμαστε καμία άδεια, υπηρεσιακή μεταβολή, ιδιωτικό έργο με αμοιβή και συνεπώς απαγορεύεται να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη εργασία ώστε να βιοποριστούμε.

3) Με το Αρ. 2.2 Μέρος Β Ν. 4917/2022 από 31-3-2022 προβλέπεται η παράταση των αναστολών μέχρι 31/12 /2022 οπότε και θα επαναξιολογηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Μέχρι τότε εμείς θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση, δηλαδή χωρίς κανένα πόρο βιοπορισμού.

Τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, οι δημοτικές κοινωνικές δομές, οι οίκοι ευγηρίας, οι ιδιωτικές κοινωνικές δομές κτλ λειτουργούν υποστελεχωμένα με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό στην κοινωνία.

Επίσης εδώ πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός της απόλυσης τελικά των εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς που είχαν αρχικά τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

Όπως αντιλαμβάνεστε τιμωρούμαστε σε βαθμό εξαθλίωσης γιατί υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση.

Μπορούμε να εργαστούμε τηρώντας όλα τα μέτρα που τηρούσαμε όσο εργαζόμασταν, όπως τον έλεγχό μας με δύο τεστ την εβδομάδα και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Εξάλλου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όπως έχουν, δεν υφίσταται πλέον λόγος να απέχουμε από την εργασία μας. Επομένως η κυβέρνηση εμμένει τιμωρητικά στην απόφασή της αδιαφορώντας για τις ζωές μας.

Η ανάγκη μας να απευθυνθούμε και σε σας απορρέει από την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Λιμοκτονούν οικογένειες με παιδιά, με άρρωστα μέλη και επιπρόσθετα η οικονομική κρίση πολλαπλασιάζει την απόγνωσή μας.

Αν η πολιτεία εμμένει στην απόφασή της αδιαφορώντας για τις ζωές μας, τότε ο Δήμαρχος του τόπου μας και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν με αίσθημα ανθρωπιάς και ευαισθησίας να εγκύψουν στο πρόβλημά μας και να προτείνουν την λύση του για το καλό των δημοτών τους. Εξάλλου εκλέγονται και λειτουργούν ως θεσμός για την επίλυση των προβλημάτων μας με σκοπό την ομαλή συμβίωσή μας ως δημότες καθώς και την ποιοτική διαβίωσή μας.

Ως δημότες Κιλκίς λοιπόν παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί άμεσα με ψήφισμα: «Υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας όλων μας για ανθρωπιστικούς λόγους γιατί κινδυνεύει η ψυχική και σωματική υγεία όλων μας καθώς και των μελών των οικογενειών μας».

Πηγή: gnomikilkis.blogspot.com

Σχολιάστε