My Twitter Feed

20 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κόντρα για το ψήφισμα των “47” -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Κρίσιμη κατάσταση στα σιτηρά -

Τρίτη, 19 Ιουλίου, 2022

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι -

Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις -

Σάββατο, 16 Ιουλίου, 2022

2ο ΠειΓυ: Πρώτο και στην Ευρώπη! -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Συνέχεια δράσης για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Το Δημοτικό Θερινό Σινεμά πάει σε 30 χωριά -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Για την επίλυση ενός προβλήματος -

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

Κόντρα για το ψήφισμα των “47”

Για απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κάνει λόγο η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, διευκρινίζοντας ότι το ΔΣ «αρνήθηκε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους οι 47 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι τη πλήρη δικαίωσή τους. 

Από τη πλευρά της, απάντηση εξέδωσε η Δημοτική Αρχή κάνοντας λόγο για «απόπειρα να υψωθεί ένα τείχος ψεύδους και συκοφαντίας τόσο για τις θέσεις που εξέφρασε η πλειοψηφία όσο και για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος στη διαδικαστική του μορφή».

Στο θέμα ενεπλάκη και η …ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ εκδίδοντας μια μακροσκελή αντιΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση!

Η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ      

Ο επικεφαλής της παράταξης Δ. Αγαθόπουλος και οι δημ. σύμβουλοί της Λένα Αναστασιάδου και Χαράλαμπος Σεϊτανιώτης αναφέρουν στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία που εξέδωσαν τα εξής:

«Ντράπηκε και η ντροπή ήταν τα σχόλια των εργαζόμενων σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, και όσων παρευρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς την Παρασκευή  το βράδυ 15-7-22.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ, με προεξάρχοντες τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ, αρνήθηκαν να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης για ανθρωπιστικούς λόγους, σε ομάδα συμπολιτών μας που τελούν σε αναστολή εργασίας.

Μεταχειριζόμενοι διάφορες δικαιολογίες και διαδικαστικές αλχημείες προσπάθησαν κατ’ αρχήν να αποτρέψουν την συζήτηση του θέματος. Η επιμονή των εργαζόμενων οδήγησε στην επί της ουσίας συζήτηση του αιτήματος.

Και ενώ η συζήτηση εξελισσόταν θετικά όσον αφορά το αίτημα των εργαζομένων προκειμένου το Δ.Σ να συμπαρασταθεί στον αγώνα που δίνουν πανελλαδικά για την άρση της αναστολής εργασίας, με μία ανεπίτρεπτη παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης έδωσε το σύνθημα της μη ικανοποίησης του αιτήματός των εάν δεν παραληφθεί ο όρος “άρση αναστολής εργασίας”.

Όπως ήταν λογικό οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν τα ήξεις αφήξεις και τα ευχολόγια για καλές προθέσεις της Κυβέρνησης και επέμειναν στο αίτημά τους.

Και ενώ ο πρόεδρος προχώρησε στην διαδικασία της ψηφοφορίας, ξεκίνησε η δεύτερη διαδικαστική παρωδία, διακόπτοντας την διαδικασία της ψηφοφορίας, μετά από παρέμβαση συμβούλων της πλειοψηφίας. Διακόπτοντας ο Πρόεδρος την συνεδρίαση  ξεκίνησε ένα ανατολίτικο παζάρι προκειμένου να πειστούν οι εργαζόμενοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην ζητούν την άρση της αναστολής εργασίας αλλά μία παρότρυνση προς την Κυβέρνηση για καλή διάθεση στο πρόβλημά τους.

Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα. Η αγανάκτηση των εργαζόμενων για όλη αυτή την κωμωδία ήταν στο αποκορύφωμά της εμμένοντας στο αίτημά τους.

Αποτέλεσμα 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμπαρασταθούν στο αίτημα των εργαζομένων και η πλειοψηφία να το αρνηθεί.

Μετά από αυτόν τον εξευτελισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύσσωμοι οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι τόσο για την διαδικασία όσο και για την ουσία της υπόθεσης.

Η κομματικοποίηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Κιλκίς είναι πλήρης και ευθυγραμμισμένη με την Κυβερνητική πολιτική σε όλες τις επιλογές της καθιστώντας τον θεσμό από θεσμό “Τοπικής Αυτοδιοίκησης” σε θεσμό “Τοπικής Κυβερνητικής Διοίκησης”.

Η ανακοίνωση των 47 υγειονομικών 

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, πλήθος υγειονομικών και μη, σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού μας, από το Γ. Ν. Κιλκίς, το ΕΚΑΒ, το Βοήθεια στο Σπίτι, τον οίκο Ευγηρίας και το Βηματίζω παραβρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, ως μια ύστατη προσπάθεια να αποκομίσουμε ένα θετικό ψήφισμα υπέρ της άρσης αναστολής της εργασίας μας.

Εδώ και έντεκα περίπου μήνες που είμαστε σε αναστολή, δεν πληρωνόμαστε ούτε ένα ευρώ και απαγορεύεται δια νόμου να εργαστούμε οπουδήποτε αλλού. Επιπλέον οι αναστολές μας έχουν παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, οπότε και θα συζητηθούν εκ νέου.

Η εμμονή της πολιτείας απέναντί μας, λόγω της υπεράσπισης του δικαιώματός μας στην αυτοδιάθεση έχει εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα.

Έχουμε οικογένειες, ορισμένες είναι μονογονεϊκές, κάποιοι έχουν άρρωστα μέλη και κάποιοι νοσούν και οι ίδιοι. Επίσης σε κάποιες οικογένειες, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και οι δύο σύζυγοι.

Όπως επισημάναμε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δεν ζητήσαμε την κατάργηση του Νόμου καθότι γνωρίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποτελεί νομοθετικό όργανο.

Ζητήσαμε μια καθαρά ανθρωπιστική προσέγγιση του βιοποριστικού προβλήματος που βιώνουμε καθημερινά όλο και πιο έντονα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η ψυχική και σωματική υγεία όλων μας.

Παραβρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο με αξιοπρέπεια και με την ελπίδα ότι το αίτημά μας θα λάβει θετικό ψήφισμα, δηλαδή την ελάχιστη συμπαράσταση που θα ήταν δυνατό να λάβουμε από το θεσμό αυτό, που υφίσταται και εκλέγεται για να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό, μάλιστα προς μεγάλη μας έκπληξη αρχικά έγινε μια σοβαρή προσπάθεια αποφυγής της συζήτησης, δήθεν λόγω της σοβαρότητας του θέματος και ακολούθησε μια άλλη προσπάθεια μετάθεσης της συζήτησης σε ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων, όπως η ΚΕΔΕ. Τελικό αποτέλεσμα ήταν η καταψήφιση του αιτήματός μας.

Ενώ μέχρι τη στιγμή της συζήτησης του αιτήματός μας είχαν ήδη ψηφιστεί αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, υπέρ της άρσης αναστολής εργασίας συναδέλφων μας, σε έξι δήμους της χώρας μας (Δράμας, Καβάλας, Πάτρας, Λάρισας, Δυτικής Λέσβου και Παρανεστίου), στο δήμο Κιλκίς αυτό δεν έγινε. Είναι ο πρώτος δήμος που δεν τόλμησε να υπερασπιστεί ένα δίκαιο αίτημα. Που δεν τόλμησε να γράψει «άρση αναστολής εργασίας».

Ευχαριστούμε θερμά τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους που μας στήριξαν, υπερασπιζόμενοι του δικαιώματός μας στην εργασία.

Θα θέλαμε οι σύμβουλοι οι οποίοι αρχικά εξέφρασαν ξεκάθαρα τη συμπαράστασή τους, να παρέμεναν σταθεροί στην τοποθέτησή τους και να μας έδιναν και αυτοί τη δυνατότητα να τους ευχαριστήσουμε. Δυστυχώς όμως στην πορεία κάτι άλλαξε και προτίμησαν είτε να αποχωρήσουν, είτε να καταψηφίσουν.

Ο αγώνας μας παρόλα αυτά θα συνεχιστεί. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για το δημοκρατικό δικαίωμά μας στην ελευθερία, στην αυτοδιάθεση και στο αυτεξούσιο του ανθρώπου.”

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής:

«Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς επί του αιτήματος έκδοσης υποστηρικτικού ψηφίσματος που έθεσαν γραπτώς σαράντα επτά ανεμβολίαστοι υγειονομικοί  αναφορικά με την άρση της αναστολής εργασίας τους για ανθρωπιστικούς λόγους και την απόπειρα να υψωθεί ένα τείχος ψεύδους και συκοφαντίας τόσο για τις θέσεις που εξέφρασε η πλειοψηφία όσο και για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος στη διαδικαστική του μορφή

κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

-Δοθέντος ότι το επίσημο αίτημα κατατέθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, μία ημέρα πριν από την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, δεν μπορούσε να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη καθώς η πρόσκληση με τα τακτικά θέματα της ημερήσιας διάταξης είχε ήδη εκδοθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και κοινοποιήθηκε αρμοδίως στους αποδέκτες της. Η αντιπροσωπεία των ανεμβολίαστων υγειονομικών ζήτησε να τεθεί το αίτημά της στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του σώματος για το κανονιστικό πλαίσιο και για το ότι στην περίπτωση της συζήτησής του στην εκτός ημερήσιας διάταξη θα έπρεπε βάσει κανονισμού να εγκριθεί το κατεπείγον του αιτήματος. Στην περίπτωση συζήτησης και καταψήφισής του ο κανονισμός προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής του αιτήματος εκ νέου και συζήτησής του, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία σε χρονικό διάστημα δύο μηνών. Ενημερώθηκε επίσης από τον Δήμαρχο ότι τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ) δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής αίτημα περί επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους. Επειδή απουσίαζαν τρεις επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων από την  συνεδρίαση και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, προτάθηκε στην αντιπροσωπεία  αναβολή ώστε να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση με την ολομέλεια στην επόμενη συνεδρίαση. Η αντιπροσωπεία δεν το δέχθηκε και ο Δήμαρχος πρότεινε ευθύς αμέσως την εισδοχή του θέματος στην ημερήσια διάταξη. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τοποθετήσεις μελών της αντιπροσωπείας και στη συνέχεια των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων.

– Η αντιπροσωπεία απέρριψε τη συμπλήρωση του ψηφίσματος με ενισχυτικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο διάλογο και αφορούσαν την άσκηση παρέμβασης στην Κυβέρνηση προκειμένου να επανεκτιμήσει τη στάση της στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά και υγειονομικά δεδομένα και να αναζητήσει μια δεύτερη γραμμή εργασιακής επαναφοράς.

 Επέμεινε  στην αρχική διατύπωση του ψηφίσματός της και παρά το γεγονός ότι  διακόπηκε η συνεδρίαση για να βρεθεί ένας κοινός τόπος, τούτο δεν κατέστη δυνατόν γιατί δεν το επιθυμούσαν τα μέλη της.

-Οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, οι οποίοι συντάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αφού καταφέρθηκαν ορισμένοι με προσβλητικά λόγια κατά της Δημοτικής Αρχής, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση μετά την καταψήφιση του αιτήματος. Δεν ξένισε η στάση κάποιων εξ αυτών γιατί συστηματικά αποχωρούν είτε στις διά ζώσης είτε στις διαδικτυακές συνεδριάσεις, αμέσως μόλις ολοκληρώσουν

την τοποθέτησή τους.

-Κανείς από τους αποχωρήσαντες δεν είπε μια λέξη συμπαράστασης για τη δημοτική σύμβουλο και γιατρό Μαρία Μασμανίδου η οποία προπηλακίστηκε εκτός αιθούσης  επειδή οι θέσεις που εξέφρασε υπέρ του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού δεν ήταν αρεστές σε στελέχη της αντιπροσωπείας.

Επί της ουσίας της συζήτησης:

-Κανείς εξ όσων παρέστησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πλειοδοτεί σε ευαισθησία και κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειες και τα παιδιά όσων υγειονομικών αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και με Νόμο του κράτους βρέθηκαν εργασιακά και οικονομικά ανενεργοί. Η επιλογή τους όμως ήταν ελεύθερη και είχε έννομες συνέπειες τις οποίες και γνώριζαν.

-Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει την λεκτική επίθεση κατά της κυρίας Μασμανίδου και καλεί και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να πράξουν ανάλογα. Είναι σεβαστή η αντίθετη άποψη, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να επιτίθεται στον συνομιλητή του επειδή ο τελευταίος  δεν συμφωνεί με τη θέση του. Η Δημοκρατία είναι διαβουλευτικό πολίτευμα και ο διάλογος προϋποθέτει σεβασμό, ωριμότητα και ανεκτικότητα.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς είναι επιστημονικά αναρμόδιο να υποστηρίξει την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις υγειονομικές δομές όπου εργάζονταν, όχι γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τους ανθρωπιστικούς λόγους αλλά διότι τα επιστημονικά κριτήρια και τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αυτά που θα καθορίσουν την όποια εργασιακή τους εξέλιξη και το αίτημα αυτό το κρατά ανοιχτό η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που είναι και αρμόδια να αποφανθεί.

-Η θλιβερή πρωτιά σε θανάτους που έχει ο νομός Κιλκίς από την πανδημία επειδή ακριβώς πολλοί συνάνθρωποί μας δεν πείστηκαν για την ανάγκη του εμβολιασμού τους και κατέληξαν, είναι κρίσιμη παράμετρος που προβληματίζει. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την δημόσια υγεία και προκάλεσε τόσους πολλούς θανάτους, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική μας κοινωνία, θα ήταν ανεύθυνη η προσέγγιση αποδοχής ενός ψηφίσματος που κινείται μονοδιάστατα στο πλαίσιο  της εργασιακής επανόδου με επίκληση στην ανθρωπιστική  πλευρά χωρίς περαιτέρω επιστημονικές και υγειονομικές διασφαλίσεις, χωρίς σαφείς όρους και όρια.

Για το λόγο αυτό άλλωστε η Δημοτική Διοίκηση εισηγήθηκε  να ενσωματωθεί στο ψήφισμα η διατύπωση πρότασης για την  επαναφορά των ανεμβολίαστων στην εργασία με επιστημονικές και υγειονομικές εγγυήσεις, στη βάση ανάληψης μιας νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, άποψη, η οποία όπως προαναφέρθηκε, δεν έγινε αποδεκτή.

Σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι πήραν το λόγο εξέφρασαν ελεύθερα την γνώμη τους και ψήφισαν υπέρ ή κατά του ψηφίσματος.

Δυστυχώς, το αίτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών αντιμετωπίστηκε επιφανειακά από συμβούλους της μειοψηφίας και από ανεξάρτητους συμβούλους με εκρήξεις λαϊκισμού και με επιχειρήματα εκ διαμέτρου αντίθετα από τις επίσημες θέσεις που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εκφράσει για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του προγράμματος εμβολιαστικής κάλυψης στο Δήμο Κιλκίς, αξιώνοντας δυναμικότερες πρωτοβουλίες από την Δημοτική Αρχή που είχαν ήδη εκδηλωθεί με μηνύματα και δηλώσεις υπέρ του προαιρετικού εμβολιασμού και επιτάθηκαν με  συναντήσεις συναρμοδίων φορέων, με κοινό ανακοινωθέν  και με την κοινή παραταξιακή ενημερωτική εκστρατεία για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών  την οποία στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν ακολούθησαν. Η διάθεση προσεταιρισμού των ανεμβολίαστων υγειονομικών στάθηκε, καταφανώς, ισχυρότερη από εκφρασμένες πεποιθήσεις  για την προστασία της δημόσιας υγείας από την φονική επιδρομή της πανδημίας.

Θεωρείται αντιπαραγωγική κάθε συζήτηση με διαπληκτισμούς, προπηλακισμούς, με ψέματα, προσβολές και συγκαλυμμένες απειλές. Τα παθογενή αυτά στοιχεία της είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οδηγούν σε αδιέξοδο κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας κοινής συναινετικής λύσης. Οι κανόνες της δημοκρατίας έχουν την ίδια βαρύτητα  για όλους, αυτοδιοικητικούς και πολίτες. Επιτέλους ας τους σεβαστούμε κι ας σταματήσουμε να μειώνουμε και να υπονομεύουμε την αξία τους.

Εν κατακλείδι είμαστε πεπεισμένοι ότι αν το επίμαχο αίτημα τεθεί στη σωστή βάση που περιγράψαμε, έχει πολλές πιθανότητες να υιοθετηθεί και από άλλους θεσμοθετημένους φορείς του τόπου μας στους οποίους έχει τη δυνατότητα να προσφύγει η αντιπροσωπεία των ανεμβολίαστων υγειονομικών όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και οι βουλευτές αλλά και από τα συνδικαλιστικά  όργανα (Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ΠΟΕΔΗΝ) η επίσημη θέση των οποίων σχετικά με την εργασιακή επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν μας έχει αναφερθεί.»

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ

Με τίτλο «έπεσαν οι μάσκες των… Μεγάλων Ανθρωπιστών» η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε μέσω του προέδρου της Μηνά Παπαδόπουλου την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Οι μάσκες έπεσαν! Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που διασύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η αυτοδιοικητική του ομάδα ούτε μπορούμε να ελπίζουμε ότι ίσως να είναι και η τελευταία. Για την Πρώτη και Δεύτερη φορά Αριστερά η ανευθυνότητα και η υιοθέτηση των πιο αντιφατικών, των πιο ακραίων, των εξωφρενικών αιτημάτων είναι Ευαγγέλιο ανισορροπίας! Αρκεί στο έρμο και αξιοθρήνητο παγκάρι να μαζεύονται ψήφοι.

Με πατρική στοργή αγκάλιασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, και κάποιοι παραζαλισμένοι από το ανεπαίσθητο σκίρτημα της κάλπης, τους 47 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τελούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας με Νόμο του Κράτους.

Ο κ. Δημήτρης Αγαθόπουλος ασπάστηκε με θέρμη άλλωστε όλα όσα πρεσβεύουν. Είναι δίκαιο το αίτημά της επιστροφής τους στην εργασία είπε και το στήριξε στην γενική διακήρυξη του καταστατικού χάρτη του παγκόσμιου οργανισμού υγείας που αναφέρει ότι κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται όπως επιθυμεί το σώμα και την υγεία του. Το ότι πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι, το ότι η πανδημία θέρισε εκατοντάδες συμπολίτες μας εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, το ότι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μόλυναν ηλικιωμένους σε γηροκομεία για τον

κ. Αγαθόπουλο, και τους συν αυτώ είναι ασφαλώς μια μικρή, μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Οι νεκροί δεν ψηφίζουν, οι ανεμβολίαστοι όμως είναι η νέα υποσχόμενη πελατεία.

Ως φαρμακοποιός, ο πρώτος πιθανόν κάθε φορά που συνταγογραφεί και διαθέτει προς πώληση τα rapid tests πιθανώς να μνημονεύει στους πελάτες του την γενικόλογη θεώρηση του Π.Ο.Υ.!!!

Βέβαια, για να τα λέμε κι αυτά, οι Συριζαίοι και οι του ΚΚΕ και δυστυχώς όσοι  δημοτικοί σύμβουλοι από το χώρο της ΝΔ, προσχώρησαν στις θέσεις τους το έπραξαν και για ανθρωπιστικούς λόγους. Γιατί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση καθώς δεν πληρώνονται από την δήθεν κακή κυβέρνηση που τους τιμωρεί.

Τι ευθύνη έχουν για την εργασιακή τους αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί; Αυτοί που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη για να φροντίζουν και να περιθάλπουν τους αρρώστους;

Καμία κατά το ΣΥΡΙΖΑ, τους υπερασπιστές του αδίκου που φορά σήμερα τον ξηλωμένο μανδύα του ανθρωπισμού.

Εάν οι ανεμβολίαστοι κάνουν αύριο το εμβόλιο θα επιστρέψουν στην εργασία τους και δε θα ταλαιπωρούν τις οικογένειές τους με οικονομικές στερήσεις.

Όμως είναι αμετανόητοι.

Ήταν επιλογή τους συνειδητή ο μη εμβολιασμός, στηριγμένη σε μια τουλάχιστον περίεργη αντίληψη περί αυτοδιάθεσης  και από ιδεοληψία επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη δική τους και των άλλων.

Επειδή όμως δεν αντέχουν και δεν μπορούν άλλο να σηκώσουν το φορτίο μιας απόφασης την οποία πήραν αποκλειστικά οι ίδιοι μεταθέτουν κουτοπόνηρα το δικό τους βάρος, την δική τους πείσμονα ανευθυνότητα στους Δήμους και στα Δημοτικά Συμβούλια με όχημα δήθεν τον ανθρωπισμό.

Την περασμένη Παρασκευή έδωσαν παράσταση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Άθλια σκηνοθετημένη, κακοπαιγμένη, με φοβέρες

κατά συμβούλων που δεν υποστήριξαν το ψήφισμά τους,  με εκβιασμούς και απειλές προς τη δημοτική πλειοψηφία που βαδίζει το δρόμο της σύνεσης και της μετριοπάθειας, έχοντας ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ του προαιρετικού εμβολιασμού, και προσπάθησε να βρει μια συναινετική λύση, με αναπάντεχους συμμάχους τους μόνιμους  εχθρούς του ορθολογισμού.

Να επιστρέψουν λοιπόν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην εργασία τους γιατί στα δύσκολα της πανδημίας, γιατί τον καιρό που τους είχε ανάγκη το ΕΣΥ αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, γιατί αρνήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας και άφησαν τους συναδέλφους τους να παλεύουν μόνοι τους και να δίνουν καθημερινά τη σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Να επιστρέψουν λοιπόν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην εργασία τους ως επιβράβευση της αρνητικής, της άτεγκτης συμπεριφοράς τους.

Να επιστρέψουν στην εργασία τους για να γελοιοποιήσουν την επιστήμη, για να εξευτελίσουν όλους τους υπεύθυνους: τους γιατρούς, τους  νοσηλευτές, τους πολίτες, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες που έσπευσαν να εμβολιαστούν, που πείστηκαν για τη χρησιμότητα του εμβολίου, που προστάτεψαν τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και την κοινωνία, που υπάκουσαν στο Νόμο ως υπεύθυνα και ώριμα μέλη μιας συντεταγμένης Πολιτείας.

Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί γιατί επετεύχθη χωρίς την δική τους συνδρομή η ανοσία της αγέλης.

Να επανακάμψουν προς δόξαν του άκρατου λαϊκισμού που τρέχει στις οπορτουνιστικές φλέβες της αντιπολίτευσης γιατί δεν έχει αξία ούτε η δημόσια υγεία, ούτε ο νόμος, όσο σκληρός κι αν είναι κατά το λατινικό dura lex sed lex  αλλά το μόνο που έχει αξία είναι ο διαμοιρασμός των 47 πιθανόν και περισσότερων ιματίων.

 Εάν όμως πάθει κάτι αύριο ένας δικός τους άνθρωπος ή οι ίδιοι θα  εμπιστεύονταν άραγε την ιατρική αρωγή ενός ανεμβολίαστου υγειονομικού οι σημερινοί υπερασπιστές τους;

Ρώτησαν τους ασθενείς αν θέλουν να τους εξετάζει και να τους θεραπεύει ένας ανεμβολίαστος υγειονομικός ύστερα από όλα όσα έχουν δει, ύστερα από όλα όσα έχουν πάθει;

Ρώτησαν τους ασθενείς, ρώτησαν τους πολίτες εάν φοβούνται ή εάν έχουν μια επιφυλακτική στάση στους ανεμβολίαστους;

Τέτοια ερωτήματα ούτε που απασχολούν ούτε ανησυχούν ιδιαίτερα την… μακάρια συνείδηση των Ανθρωπιστών  του ΣΥΡΙΖΑ –, των… Μεγάλων Ανθρωπιστών του Συμμετέχω, που καμώνονται μπροστά στον κόσμο ότι περιφρουρούν τα συμφέροντά του αλλά όταν έρχεται η ώρα να το αποδείξουν απέχουν από να βοηθήσουν και περί άλλων τυρβάζουν.

Οι Μεγάλοι Ανθρωπιστές που δεν σέβονται τους νόμους, που εμπαίζουν τους θεσμούς, που το παίζουν ‘’επαναστάτες’’ οι φίλοι του λαού που είναι απέναντί του και στην πραγματικότητα το μόνο που υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσεως είναι το στενό προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον διασύροντας όλους όσους τους στέκονται εμπόδιο στην προκλητική ιδιοτέλειά τους.

Οι Μεγάλοι αυτοί Ανθρωπιστές χαϊδεύουν με υποκριτική συγκίνηση την πλάτη των ανεμβολίαστων υγειονομικών για να τους παρασύρουν στις κομματικές τους πόρτες γιατί η κομματική τους πελατεία έχει σωθεί, τους έχει εγκαταλείψει.

Έχουν ξεπέσει χαμηλά και το μόνο που τους απέμεινε σ’ αυτή την πολιτική και ηθική παρακμή στην οποία αυτοπαγιδεύτηκαν είναι ο φθηνός λαϊκισμός, μια ψευδής επίγευση κοινωνισμού.

Το δυστύχημα για όλους αυτούς είναι ότι τους γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι πολίτες. Και θα τους το πουν, όταν έρθει η ώρα….»

 

Σχολιάστε