My Twitter Feed

11 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Περιμένοντας τον Αϊ Γουέι-Γουέι

floridis-panagiotis-001Του Παναγιώτη Φλωρίδη.


Ο ευτραφής κύριος της φωτογραφίας είναι ο διάσημος Αϊ Γουέι-Γουέι. Κινέζος ηθοποιός και ακτιβιστής.

Οταν έχεις εκατομμύρια και σκυλοβαριέσαι γίνεσαι ακτιβιστής, φιλάνθρωπος, εθελοντής. Γενικά ψυχοπονιάρης. Σαν τον Μπόνο των U2, τον άλλο ακτιβιστή, που κάνει συναυλίες για να σώσει τα παιδιά της Αφρικής. (Ο Τζίμης Πανούσης λέει ότι, όταν ο Μπόνο βαριέται, πετάει με το ιδιωτικό του τζετ πάνω απ’ την Αφρική, ρίχνοντας καραμέλες…)

ai_wai_waiΗ φωτογραφία είναι “μαϊμού”. Ο χοντρο-ακτιβιστής δεν έπαθε απολύτως τίποτε. Απλά ξάπλωσε μπρούμυτα την κορμάρα του σε μια αμμουδιά της Μυτιλήνης, παριστάνοντας τον μικρούλη Αϊλάν τον οποίο ξέβρασε πνιγμένο το κύμα σε μια έρημη ακτή της Τουρκίας… Η φωτογραφία φυσικά έκανε το γύρο του κόσμου, χαρίζοντας κι άλλη δημοσιότητα στον καλλιτέχνη.

Ο κ. Αϊ Γουέι-Γουέι είναι πολύ πιθανόν να επιλέξει ως επόμενο σταθμό θρήνου την Ειδομένη. Δεν παίζει ρόλο αν θα ξαπλώσει το κορμί του στην όχθη του Αξιού, ή πάνω στη γραμμή “του Τραίνου της μεγάλης φυγής”, το οποίο περνάει στα Σκόπια, αλλά όχι στην ελευθερία.

Ο ψυχοπονιάρης Αϊ όμως θα πρέπει να βιαστεί. Πιθανόν να τον προλάβει η ευσυγκίνητη κ. Σούζαν Σάραντον, ή η “κόκκινη” Βανέσσα Ρεντγκρέιβ. Οι δικοί τους  ίματζ-μέϊκερς σίγουρα γνωρίζουν την Ειδομένη-Idomeni. Το πιο διάσημο χωριό στην Υφήλιο, ύστερα από εκείνο των Αστερίξ-Οβελίξ.

Μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει και θα συμβεί στην Ειδομένη, οι εικόνες από Λέσβο, Κω, Λέρο κλπ, θα είναι ευχάριστο ντοκυμαντέρ. Υπολογίσθηκε ότι τα άλλα Hotspots σε Χέρσο, Ν. Καβάλα, Δροσάτο, Κεντρικό(!), θα λειτουργήσουν ως βαλβίδες εκτόνωσης της Ειδομένης. Στην πράξη όμως αποδεικνύεται το αντίθετο: τα σημεία αυτά λειτουργούν ως τροφοδότες της Ειδομένης. Και φυσικά έτσι θα γινόταν, αφού οι πρόσφυγες γνωρίζουν ότι βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το… Γαλατικό χωριό της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα καμιά αναβάθμιση των υποδομών του νομού δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ούτε καν των Υγειονομικών Μονάδων που, ενδεχομένως, να κληθούν να αντιμετωπίσουν και τα πρώτα κρούσματα πιθανής επιδημίας. Οι οποίες Υγειονομικές Μονάδες παραμένουν τρεις μήνες τώρα χωρίς Διοικητή. Για άλλες υποδομές ούτε λόγος.

Στο Κιλκίς ξεδιπλώνεται η κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα όσον αφορά στην “κεντρική” αντιμετώπιση του ασύμμετρου φαινομένου εξ αρχής… Κανείς σχεδιασμός, καμμία μελέτη, καμμία πρόβλεψη. Με το πρόβλημα και τη διαχείρισή του να ξεκινά από την ανεκδιήγητη υπουργό Τασία και να καταλήγει στον “στρατάρχη Καμμένο”. Εξ απίνης συνελήφθη ο νομός μια ωραία πρωία. Κι από την “επανάσταση του Γαλλικού” φτάσαμε στα τέσσερα Κέντρα, συν την Κόλαση της Ειδομένης.

Σε αναμονή λοιπόν του Αϊ Γουέι-Γουέι, της κ. Σάραντον, της κ. Ρεντγκρέιβ και όποιων άλλων μας επιλέξουν ως αρένα επιδείξεως αισθημάτων. Κοντά στην Ειδομένη ίσως γίνουν διάσημοι τόποι και το Χέρσο, η Ν. Καβάλα, το Δροσάτο, το Κεντρικό.

ΥΓ: Είναι απορίας άξιον το πως ακόμα ο αναπόφευκτος Νταλάρας δεν έκανε συναυλία για την Ειδομένη!

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε