My Twitter Feed

10 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών

Άλλοι τέσσερις εκπαιδευτικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια στα οποία εκλέχτηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Κιλκίς, τα μέλη του σωματείου Μεσίγκου Σοφία, Γεωργούσης Ιωάννης, Παρπόρης Φώτιος και Σαββίδης Χρήστος που εξελέγησαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα υπηρεσιακά συμβούλια υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η ΕΛΜΕ υπενθυμίζει ότι το σωματείο απείχε από τις εκλογές αιρετών της 7ης Νοεμβρίου σε ποσοστό 95% και ως εκ τούτου οι εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σεβόμενοι τη βούληση του κλάδου.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρονται και τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κιλκίς , πάντοτε με ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 85% σε εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στις αντίστοιχες εκλογές του Νοέμβρη 2020, αντιδρώντας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας, απείχαμε με ποσοστό αποχής 95%.

Κατόπιν αυτών, η ΕΛΜΕ Κιλκίς θεωρεί αυτονόητο ότι δεν τεκμαίρεται εκλογή αιρετών ούτε προκύπτει δημοκρατική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. Οι εκλεγμένοι συνάδελφοι σεβόμενοι την προεκλογική τους δέσμευση και τη βούληση του κλάδου υπέβαλλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη παραιτηθεί –  αποσυρθεί από τις ψευτο- εκλογές παρωδία, όταν το υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε με τρόπο άκρως αντιδραστικό τη νέα μορφή “ψηφοφορίας”.

Κατόπιν αυτών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του δοτού “αιρετού”. Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί. Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σχολιάστε