My Twitter Feed

9 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη

Μετά την εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλουν τη δίωξη του Αχιλλέα Καλεμκερίδη, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, η ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς (ΣΕΝΚ), η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Κιλκίς και η ΝΕ του ΚΙΝΑΛ.

Από την εμφάνιση του Αχ. Καλεμκερίδη στο MEGA, με την παρουσία του υπουργού κ. Μηταράκη

Ως γνωστό, ο γραμματέας του ΣΕΝΚ και του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, Αχ. Καλεμκερίδης, διώκεται για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς στην πρόσφατη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας.

Μάλιστα, η πειθαρχική δίωξή του θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή και την εν λόγω συνεδρίαση, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων μς ψήφους 4 υπέρ, 2 κατά και μια αποχή, ενέκρινε κείμενο επιστολής προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, στο οποίο αναφέρονται και τα εξής:

“Παραδόξως η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία για παραπτώματα συνολικά επτά (7) μηνών κινήθηκε έπειτα από τις εύλογες καταγγελίες του κ. Καλεμκερίδη για σωρεία ελλείψεων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ήτοι για τα λειτουργικά προβλήματα του τμήματος COVID-19 δύο (2) σχετικά με την δυσλειτουργία της παροχής του Οξυγόνου σε αυτό, την εδώ και δύο (2) μήνες έλλειψη μη μολυσματικού χώρου για διάλειμμα, μη μολυσματικής τουαλέτας, την έλλειψη βρύσης για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση του προσωπικού, για τους διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι παρέμειναν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, για τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). κ.ά. στα Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Με την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις αλλά και τις αναφορές του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς και ειδικότερα την με αριθμ. πρωτ. 15775/07-12-2020 αναφορά των Αναισθησιολόγων Ιατρών, την με αριθμ. πρωτ. 14290/10-11-2020 αναφορά των Ιατρών και την με αριθμ. πρωτ. 14704/17-11-2020 αναφορά των Ειδικευόμενων Ιατρών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές με αποτέλεσμα τα προβλήματα που μας απασχολούσαν και μας απασχολούν να δημοσιοποιηθούν με την με αριθμ. πρωτ. 12689/08-10-2020 ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, την με αριθμ. πρωτ. 4ης Υ.ΠΕ./ 46638/11-11-2020 καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.), στον πανελλήνιο τύπο με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Κύριε Υπουργέ,

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά και την ιστορία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Επίσης παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας, με βάση τον Νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. να συνδράμουν στην άδικη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων.”

Η ΕΝΙΚ

Καταδικάζοντας τη πειθαρχική δίωξη του κ. Καλεμκερίδη, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Κιλκίς (ΕΝΙΚ) τονίζει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) κατά πλειοψηφία καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς κου Καλεμκερίδη Αχιλλέα.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς καλείται να εμφανισθεί στις 09/02/2021 προκειμένου να παραπεμφθεί πειθαρχικά από το Δ.Σ. του Γ.Ν. Κιλκίς για πειθαρχικά παραπτώματα που τάχα επισύρουν ποινή μεγαλύτερη από τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς.

Στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων – υγειονομικού – νοσηλευτή του Γ.Ν. Κιλκίς στοχοποιείται το σύνολο των υγειονομικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προάσπιση της ζωής και της υγείας των πολιτών του νομού μας, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Με τον άκρατο αυταρχισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υγειονομικοί που αγωνιούν και μάχονται για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας, αλλά και για τη βελτίωση των μέτρων ατομικής προστασίας στην υγεία.

Με αυτή τη δίωξη η Διοίκηση αποκρύπτει τις δικές της ευθύνες και τις ευθύνες όλων των Διοικήσεων για την υποστελέχωση, την ανεπάρκεια, την υποβάθμιση, την έλλειψη Μ.Ε.Θ., την έλλειψη Μ.Α.Φ., την έλλειψη Μ.Α.Π., αλλά κυρίως έλλειψη έμψυχου ιατρονοσηλευτικού δυναμικού.

Είναι φαίνεται μονόδρομος για αυτήν να επιχειρεί να φιμώσει όσους αναδεικνύουν αυτές τις ελλείψεις, αφού δεν έχει άλλες λύσεις. Κλιμακώνει την επίθεση στα συνδικαλιστικά όργανα και προσπαθεί να βάζει συνεχώς εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων. Στόχος είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, ώστε να μην διεκδικούν και να μην αντιστέκονται.

Ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και σε όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων, εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε άφοβα τον αγώνα μας για ουσιαστική και πραγματική βελτίωση και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς δεν θα επιτρέψει να γίνει εφαρμογή από τη Διοίκηση η πολιτική του εκφοβισμού και των πειθαρχικών διώξεων και σας γνωρίζουμε ότι οι αγώνες για βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας δεν θα σταματήσουν με τις απειλές και τις διώξεις, αλλά αντίθετα θα γιγαντωθούν.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ”

Η ΠΟΕΔΗΝ

Την άμεση άρση των συνδικαλιστικών διώξεων του Αχιλλέα Καλεμκερίδη, για δηλώσεις του που αναδείκνυε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, ζητά η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, η οποία έχει ως εξής:

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς άσκησε πειθαρχική δίωξη στον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων, Γενικό Γραμματέα του Σωματείου και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Καλεμκερίδη Αχιλλέα, για δηλώσεις στον τύπο.

Στα πλαίσια της άσκησης των Συνδικαλιστικών καθηκόντων έχει το δικαίωμα ανάδειξης των προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Με το Νόμο 1264/82 περί Συνδικαλιστικών ελευθεριών, απαγορεύεται η πειθαρχική δίωξη στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση. Δεν θα επιτρέψουμε την φίμωση των εκπροσώπων των εργαζομένων με την απειλή ποινικών και πειθαρχικών διώξεων.

Καταδικάζουμε όλη την διαδικασία και ζητάμε από την πολιτική Ηγεσία, την 4η ΥΠΕ να παρέμβει να αρθεί η πειθαρχική δίωξη.

Ο Γ. Φραγγίδης

Σε δήλωσή του με τίτλο «συνεργασία όλων και όχι πόλεμος χαρακωμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς», ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, επικρίνει τις “συμπεριφορές αυταρχισμού και τρομοκράτησης από την πλευρά των Διοικήσεων των Νοσοκομείων προς τους εργαζόμενους (ιατρούς και νοσηλευτές), επειδή οι δεύτεροι αναδεικνύουν ολιγωρίες και ελλείψεις στα νοσοκομεία σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

“Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού, τα συνεχή μέτρα περιορισμού, την οικονομική δυσπραγία χιλιάδων επιχειρήσεων, τους χιλιάδες ανέργους, την απογοήτευση και το θυμό των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις υποδομές, τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Κάτω όμως από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ με ηρωικές προσπάθειες, παρά την απώλεια ζωής δεκάδων ιατρών και νοσηλευτών, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.

Απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση, επιβάλλεται η συνεργασία όλων των δυνάμεων του ΕΣΥ και όχι συμπεριφορές αυταρχισμού και τρομοκράτησης από την πλευρά των Διοικήσεων των Νοσοκομείων προς τους εργαζόμενους (ιατρούς και νοσηλευτές), επειδή οι δεύτεροι αναδεικνύουν ολιγωρίες και ελλείψεις στα νοσοκομεία σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, που έπληξε σημαντικά και το Νομό Κιλκίς, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς διαμάχης ανάμεσα στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και τον Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, διότι μίλησε για αδυναμίες και ελλείψεις του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πράγμα που ομολογούν και οι γιατροί του νοσοκομείου.

Ακόμη και αν υπάρχουν υπερβολές, δεν δικαιολογείται τέτοια σκληρή αντίδραση της Διοίκησης. Εξάλλου, οι πράξεις της μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις σε όσα ομολογούνται από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Προερχόμενος από το χώρο υγείας και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, αντιλαμβάνομαι ότι διαμορφώνεται εδώ και καιρό ένα πεδίο μάχης, που βρίσκει χαμένους τόσο τους πολίτες του Νομού Κιλκίς όσο και τους εργαζόμενους αλλά και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη ανασφάλεια που μειώνει την αξιοπιστία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Κοινός τόπος όλων, θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού Κιλκίς.

Αυτό αξίζουν οι κάτοικοι του Νομού και όχι άγονες και αναποτελεσματικές διαμάχες.”

Η ΝΕ του ΚΙΝΑΛ

Χαρακτηρίζοντας άδικη τη πειθαρχική δίωξη του Αχ. Καλεμκερίδη, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε την ακόλουθη καταγγελία για τον διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς:

“Ο διορισμένος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας ως Διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, για μια ακόμη φορά προκαλεί αναταραχή με τις αποφάσεις του τόσο εντός του ιδρύματος που διοικεί όσο και στην τοπική κοινωνία.

Ενώ η κατάσταση εντός του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω των λαθών και των παραλείψεων του έχει γίνει πλέον αφόρητη με συνέπεια την μη επαρκή λειτουργία, παράλληλα εξαπολύει ένα ανελέητο κυνηγητό σε όσους απλά κάνουν την δουλειά τους.

Έφθασε στο σημείο να παραπέμψει στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο έναν υπάλληλο ο οποίος έχει τιμηθεί επί τρεις συναπτές δεκαετίες από τους συναδέλφους του σε όλο το νομό ως Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς αλλά και ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Η δικαιολογία για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του νοσηλευτή Αχιλλέα Καλεμκερίδη είναι ότι έκανε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, youtube) και ότι έδινε συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα και τα κανάλια!

Μέχρι εκεί έφθασε ο σκοταδισμός του κ. Ανδρίτσου, να καταδιώκει τους υφισταμένους του επειδή εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους.

Αυτή είναι η κυβέρνηση των αρίστων; Ένας «άριστος» Διοικητής Νοσοκομείου γυμναστής στο επάγγελμα ο οποίος μας γυρνάει πίσω στα πέτρινα χρόνια της λογοκρισίας και της αστυνομίας σκέψης.

Παρακαλούμε τον υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης αλλά και τους άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής μας να ανακαλέσουν στην τάξη τον κ. Ανδρίτσο και να του θυμίσουν ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς είναι ένα ίδρυμα ιστορικό με τεράστια προσφορά και με γενναίο προσωπικό που εργάζεται με αυτοθυσία.

Δεν μπορεί να το αμαυρώσει και να το απαξιώσει όσο κι αν προσπαθήσει.”

Σχολιάστε