My Twitter Feed

9 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Αγωνία για τη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ

Ηχηρό χαστούκι στη κυβερνητική στάση κατά τις τελευταίες “εκλογές” για τα ΠΥΣΠΕ, αποτελεί η παραίτηση τεσσάρων αιρετών εκπαιδευτικών της ΔΑΚΕ Κιλκίς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι νομιμοποιήθηκε μια εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχε μόλις το 5% των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Βαϊτσίδης Βάιος, Τερζιάδης Γεώργιος, Μπίτου Αναστασία και Αζάς Χρήστος υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους ότι εξευτελίζεται ο θεσμός του αιρετού, τονίζοντας ότι “την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία, η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια”, αγνοώντας ακόμη και την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων.

Η δήλωση των τεσσάρων αιρετών εκπαιδευτικών της ΔΑΚΕ έχει ως εξής:

“Συνάδελφισσες – συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 9-2-2021 στο πρώτο Υπηρεσιακό Συμβούλιο καταθέσαμε, όπως άλλωστε είχαμε δηλώσει και δεσμευτεί, τις παραιτήσεις μας από τη θέση των αιρετών Π.Υ.Σ.Π.Ε., ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της παράταξής μας (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και της Δ.Ο.Ε..

Ο Αιρετός, αφού εκλεγεί δημοκρατικά και ανόθευτα από τον κλάδο των εκπαιδευτικών, έχει μοναδικό γνώμονα να ακουστεί η φωνή και του τελευταίου αλφαβητικά εκπαιδευτικού από το πιο απομακρυσμένο μέρος, στο διοικητικό αποφασιστικό τοπικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να εξετασθεί το αίτημά του και να αποκατασταθεί το δίκιο του, αν αυτό θεωρεί ότι έχει βληθεί.

Ο Αιρετός έχει φωνή και για ό,τι συμβαίνει διοικητικά και εκπαιδευτικά στον τόπο του. Ένα τόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να επιτελέσει μόνον ο εκπαιδευτικός που έχει πλειοψηφήσει παραταξιακά και συνολικά έναντι των συναδέλφων του και που ο αριθμός των ψήφων που λαμβάνει αντικατοπτρίζει μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών του τόπου του. Αν αυτό δεν συμβαίνει και αποδεχθεί τη θέση, πρωτίστως ευτελίζει τον θεσμό του “Αιρετού” και έπονται όλα τα υπόλοιπα.

Αναμφισβήτητα την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία, η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αγνόησε ακόμη και την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων. Το 5% συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της διαδικασίας.

Η εκπαιδευτική πορεία μας και το αξιακό της υπόβαθρο δεν μας επιτρέπει να αποδεχθούμε τον «νόμιμο μεν», αλλά μη ηθικό ρόλο της θέσης του Αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Κιλκίς και, ως εκ τούτου, υποβάλλαμε τις παραιτήσεις μας.

Σχολιάστε