My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα λύσσας

alepouΠαρέμβαση στο θέμα των κρουσμάτων λύσσας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να δώσουν άμεση και αποτελεσματική λύση, σχετικά με τον αναγκαίο εμβολιασμό των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι έρχεται σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες και δίκτυα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Τα αυξανόμενα κρούσματα λύσσας στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, συνιστούν ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και απαιτούν την αυξημένη προσοχή όλων των κατοίκων του νομού μας. Εκτός του νομού μας, παρατηρήθηκαν τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη κρούσματα και στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς, ενώ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα σε κυνηγόσκυλο στην Αριδαία Πέλλας.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση, «αδυνατούν» να παράσχουν άμεση και αποτελεσματική λύση, με το πρόσχημα των γραφειοκρατικών εμποδίων. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επιτήρησης των κρουσμάτων λύσσας, δεν παρέχεται καμία άμεση και πρακτική λύση σχετικά με τον αναγκαίο εμβολιασμό των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων, τα οποία συνιστούν άλλωστε ενδεχόμενους φορείς υψηλού κινδύνου και τα οποία πρέπει να εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της θανατηφόρας για τον άνθρωπο νόσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, έχει από καιρό επισημάνει τις συνέπειες για την υγεία των πολιτών από την προχειρότητα και τις περικοπές που επιβάλλουν τα μνημόνια. Έρχεται δε, εδώ και μέρες σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και δίκτυα αλληλεγγύης, εξετάζοντας κάθε δυνατή ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του θέματος.”

Σχολιάστε