My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ γι`αθλητικές εγκαταστάσεις

Την άμεση ανάγκη στήριξης της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με την εξασφάλιση επαρκών οικονομικών πόρων και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, αναδεικνύουν σαράντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

gipedoΟι βουλευτές αναφέρουν ότι, σήμερα δεκάδες εγκαταστάσεις συνεχίζουν να μην έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, να μην ανταποκρίνονται σε στοιχειώδεις προδιαγραφές και να είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγιεινή των αθλουμένων και των θεατών. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο στην περιφέρεια της χώρας και ιδιαίτερα στη νησιωτική και ορεινή χώρα, με αποτέλεσμα να απειλείται το δικαίωμα το κάθε πολίτη στην άθληση.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι, η αθλητική υποδομή της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κοινωνικές ανάγκες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε από την αδιαφορία της Πολιτείας. Αφέθηκε επί σειρά ετών στη διάβρωση και στην απαξίωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες κυριαρχεί η αυθαιρεσία και η ανασφάλεια, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο τεχνικές προδιαγραφές.

Καταγγέλλουν επίσης ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν επεξεργάστηκαν έναν καθολικό σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης αθλημάτων, με βάση τις κοινωνικές και πληθυσμιακές συνθήκες, καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Δεν σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών με πλήρη καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων, στηριζόμενο σε ένα αποτελεσματικό σύστημα χρηματοδότησης και κάλυψης των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών των εγκαταστάσεων.

Τα παραπάνω καθιστούν τη σημερινή πολιτική ηγεσία που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, προ των ευθυνών της, αναφορικά με την καθημερινή και ασφαλή λειτουργία ολόκληρης της αθλητικής υποδομής.

Δελτίο τύπου από την Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε