My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Μια αναπαλαίωση – 20 χρόνια!

austroelliniki-kapnapothiki-kilkisΤο έργο εξαγγέλθηκε στα μέσα της δεκαετίας του `90 απ` τον αείμνηστο Ντ. Τριαρίδη (υπουργό ΜΑΘ, τότε), ξεκίνησε να υλοποιείται επί δημαρχείας Τ. Τερζίδη, ολοκληρώθηκε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο κι εγκαινιάζεται επιτέλους στις 17 Ιουνίου του …σωτηρίου έτους 2014.

Μη φανταστεί κανείς απ` τη (τηλεγραφικού χαρακτήρα) εξιστόρηση ότι πρόκειται για κάποιο μεγαλεπήβολο και κοστοβόρο έργο! Για την αναπαλαίωση της Αυστροελληνικής Αποθήκης μιλάμε, που θα δοθεί προς χρήση στη πόλη του Κιλκίς 20 χρόνια μετά την πρώτη εξαγγελία!

afisaΑπό τον Δήμο Κιλκίς, λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014,  στις 19:30μ.μ., θα πραγματοποιηθούν “τα εγκαίνια ενός πολύ σημαντικού ιστορικού κτιρίου της πόλης του Κιλκίς, αυτό της αναπαλαιωμένης Αυστροελληνικής Καπναποθήκης, στην οδό Ν. Παναγιώτου 50”.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, θα λάβει χώρα η έκθεση με τίτλο “Η ιστορία του Καπνού στο Κιλκίς”, η οποία θα περιλαμβάνει πολλά και παλαιά καπνικά αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του Κιλκισιώτη καλλιτέχνη, Χάρη Ισχνόπουλου, καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κατασκευές του. (Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 22 Ιουνίου 2014.  Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 11 με 1 το πρωί και 6 με 9 το απόγευμα).

Στον χώρο επίσης, την ημέρα των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθούν διάφορα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΙΡΙΔΑ”. Συγκεκριμένα, στο προαύλιο της Καπναποθήκης η ομάδα κρουστών “Άιντος” του Συλλόγου θα δώσει το δικό της στίγμα με ελληνικά παραδοσιακά, αγαπημένα τραγούδια, ενώ στον 2ο όροφο του κτιρίου θα φιλοξενηθούν εικαστικές εκθέσεις από τα τμήματα παιδικής ζωγραφικής, φωτογραφίας, κοσμήματος και κεραμικής του Συλλόγου.

Σχολιάστε