My Twitter Feed

22 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μελέτη για το αρδευτικό Μουριών -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Η ΛΑ.ΣΥ. για τους Ρομά Αξιούπολης -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Επίσκεψη-αστραπή για το ΑΕΙ -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Διαβούλευση για εμπορικό κέντρο -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

100άδες τα κρούσματα στα σχολεία -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: 90 θέσεις οκταμηνιτών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Γεωργαντάς: Τα είπε με αγρότες Σερρών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού μας -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Μελέτη για το αρδευτικό Μουριών

Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών, για την εκπόνηση τεχνικών μελετών ωρίμανσης – αναβάθμισης αρδευτικών δικτύων στην ΤΚ Σταθμού Μουριών του Δήμου Κιλκίς.

Με την απόφαση αυτή, η οποία ήρθε ως άμεση συνέχεια της απόφασης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου, η οποία δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου, δίνεται πλέον η δυνατότητα για την άμεση ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης, για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου του ΣΣ Μουριών.

Το αρδευτικό δίκτυο, που κατασκευάστηκε το 1968-1969 και χωρίς καμία ουσιαστική αναβάθμιση έκτοτε, καλύπτει περισσότερα από 2.000 στρεμ. στην ευρύτερη περιοχή.

Συνάντηση στο Πολύκαστρο

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο Πολύκαστρο, υπήρξε συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, μετά από αίτημα του προεδρείου του ΑγροτοκτηνοτροφικούΣυλλόγου Παιονίας, ενώ για τη Τετάρτη προγραμματίστηκε συνάντηση στην Αθήνα στο Υπουργείο για συζήτηση και επίλυση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους αγροκτηνοτρόφους της περιοχής.

Απάντηση σε ερώτηση του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειασθεί και θα λάβει τα μέτρα που πρέπει για να κρατήσει όρθιο τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νικ. Καραθανασόπουλου σχετικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Τις επόμενες μέρες, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, θα γίνουν ανακοινώσεις για να εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί. Ανάλογες διευκρινίσεις θα γίνουν και για το 7% για τις ζωοτροφές. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν και θεσμικές παρεμβάσεις ώστε ο αγρότης, ως σύγχρονος επιχειρηματίας της υπαίθρου, να έχει και ο ίδιος και η ελληνική οικονομία, το μεγαλύτερο όφελος.

Οι νέες τεχνολογίες

«Η χρήση των νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα θα αποτελέσει το χέρι βοηθείας της επιστήμης, ώστε οι αγρότες μας από τη μια   να αυξήσουν την παραγωγή τους και από την άλλη να μειώσουν τα έξοδά τους ώστε τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές»,  τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.  Γιώργος Γεωργαντάς, στο  10ο  Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, που διοργάνωσε το  Ελληνο- Αμερικανικό Επιμελητήριο  στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι  για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στη νέα εποχή, πρέπει να ενισχύσουμε την ποιότητα των ήδη εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής γης. Και σε αυτό, όπως τόνισε, η χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού ο κ. Γεωργαντάς θεωρεί επιβεβλημένες τρεις κινήσεις:

Την πλήρη αξιοποίηση των 19,3 δις ευρώ της νέας ΚΑΠ.
Την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι μόνο των 2 δις που προορίζονται άμεσα για τον πρωτογενή τομέα.
Την ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης και προσαρμογή της στη δυνατότητα χρήσης νέων τεχνολογιών.

Σχολιάστε