My Twitter Feed

19 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Γεωργαντάς: Τα είπε με αγρότες Σερρών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού μας -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Προσλήψεις σε Εφορ. Αρχαιοτήτων -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Κιλτίδης: Ιδού η “χαμένη” μελέτη -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Ξάφριζαν τη ΔΕΗ και αντλιοστάσια -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Η βία είναι ξένο σώμα στον αθλητισμό -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Δέσμευση για δίκαιο ασφαλιστικό -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Γεωργαντάς με καπνοπαραγωγούς -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Γεωργαντάς: Τα είπε με αγρότες Σερρών

Συνάντηση με εκπροσώπους των μπλόκων Προμαχώνα και Λευκώνα Σερρών είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, με τη παρουσία της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνας Καλογήρου και του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κώστα Μπαγινέτα.

Οι παραγωγοί του Νομού Σερρών έθεσαν στον ΥπΑΑΤ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία έχουν ενταθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ισχύουν και εντός των επομένων ημερών, με τις ΚΥΑ που θα εκδοθούν, θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων, με στόχο να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πραγματικοί παραγωγοί. Παράλληλα σημείωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά για τις ελληνοποιήσεις θα συνεχιστούν συστηματικά και θα εντατικοποιηθούν.

Συνάντηση με ΕΘΕΑΣ

Συνάντηση με το προσωρινό προεδρείο της ΕΘΕΑΣ είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρ. Γιαννακάκης και τα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν τις ευχές τους για επιτυχία στο έργο του νέου ΥπΑΑΤ και συζήτησαν διεξοδικά μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η ενεργειακή κρίση τα κάνει οξύτερα.

Ο ΥπΑΑΤ, κ. Γεωργαντάς εξήρε την προσπάθεια που κάνει η ΕΘΕΑΣ για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας ως προς το επιχειρείν στο χώρο του συνεργατισμού και τους επισήμανε ότι στο χέρι τους είναι να ανατραπεί η δυσπιστία προς το συνεταιριστικό κίνημα, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του για την προώθηση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων.

Όσον αφορά τη στήριξη των αγροτών λόγω της ενεργειακής κρίσης, τόνισε τη συνεπή βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει όσους πραγματικά παράγουν, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και υπογράμμισε ότι ο αγρότης είναι η ζωή της περιφέρειας.

Ενισχύσεις

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά η ΚΥΑ για την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων  στους παραγωγούς λεβάντας, Ξηρών Σύκων, επιτραπέζιας Ελιάς και καπνού, λόγω της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους κατά το έτος 2020 εξ αιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Από την υλοποίηση της KYA (συνυπογράφεται και από τον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη) προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού συνολικού ύψους κατ΄ ανώτατο όριο 26.308.252 ευρώ για το οικονομικό έτος 2022.

Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι την 30/06/2022.

Σχολιάστε