My Twitter Feed

20 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαβούλευση για εμπορικό κέντρο -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

100άδες τα κρούσματα στα σχολεία -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: 90 θέσεις οκταμηνιτών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Γεωργαντάς: Τα είπε με αγρότες Σερρών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού μας -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Προσλήψεις σε Εφορ. Αρχαιοτήτων -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Κιλτίδης: Ιδού η “χαμένη” μελέτη -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Ξάφριζαν τη ΔΕΗ και αντλιοστάσια -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Διαβούλευση για εμπορικό κέντρο

Η υπογείωση της εμπορικής ζώνης από το ύψος της Γ. Καπέτα έως και τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, οι εργασίες αντικατάστασης του αμιάντινου δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ στο εναπομείναν τμήμα της 21ης Ιουνίου και Βενιζέλου και οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) της πόλης του Κιλκίς, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν καταστηματάρχες της 21ης Ιουνίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Θωμαίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ανέστης Πογέλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρος Μιχαηλίδης .

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Κυριακίδης, η υπογειοποίηση είναι το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει σύντομα με τμηματική κατασκευή που υπολογίζεται στα 30 – 40 μ. κάθε φορά, ως προς τη διάνοιξη σκαμμάτων σε πλακίδια των πεζοδρόμων από την πλευρά των κρασπέδων.

Οι εργασίες υπογειοποίησης θα ολοκληρωθούν μέσα σε δύο μήνες και δε θα επηρεάσουν βασικές λειτουργίες. Η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή, οι πεζοί θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα εμπορικά καταστήματα, δοθέντος του ότι οι τεχνικές εργασίες θα γίνονται στην άκρη των πεζοδρομίων ενώ ως προς την διέλευση των οχημάτων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Τμήμα Τροχαίας.

Σε περίπτωση που το έργο δεν περαιωθεί στο συμβατικό του χρόνο, δηλ. την περίοδο του Πάσχα, οι εργασίες θα διακοπούν προσωρινά για να διευκολυνθεί η εμπορική κίνηση στην αγορά. Μελετάται ακόμη η απαλλαγή του τέλους κατάληψης πεζοδρομίων για να αποζημιωθούν ιδιοκτήτες που κάνουν χρήση αυτών.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων, ενώ ζητήθηκε επίσης οι θερινοί μήνες να είναι ‘’άδειοι σε τεχνικά έργα’’ στο πλαίσιο της τόνωσης της τοπικής αγοράς.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με πολυαιθυλένιο σε όλο το μήκος της 21ης Ιουνίου είναι η επόμενη ουσιώδης υποδομή, η οποία χρονικά τοποθετείται το φθινόπωρο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η μετατροπή του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου σε Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) με έργα που θα εκσυγχρονίσουν τη μορφή του.

Ειδικότερα προβλέπεται η ανακατασκευή πεζοδρομίων και η επίστρωσή τους με κυβόλιθο, η εγκατάσταση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, φωτιστικά, στοιχεία πρασίνου κάδοι απορριμμάτων) η κατασκευή οδεύσεων για τους τυφλούς, ράμπες και διαβάσεις για τα ΑμεΑ, η εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας και η κατασκευή 195 νέων ομοιόμορφων κατά περιοχή προσόψεων στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής παρέμβασης.

Ο προϋπολογισμός των παραπάνω έργων εκτιμάται στα 3,5 εκατ. ευρώ με σαφέστατα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σε οικονομικό επίπεδο και αισθητικό αποτέλεσμα για τη συνολική εμπορική ζωή της πόλης.

Ο κ. Κυριακίδης ζήτησε από τους εμπόρους να δείξουν ανοχή και υπομονή για τις μικρές ταλαιπωρίες που θα υποστούν από τις τεχνικές εργασίες των συνεργείων, προσθέτοντας ότι “το τελικό αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει όλους και θα δικαιώσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εμπορικού κέντρου της πόλης”.

Σχολιάστε