My Twitter Feed

29 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Νέος συνεδριακός χώρος σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

Για τη τουριστική προβολή Παιονίας -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

67 προσλήψεις για καθαριότητα -

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

Συγχαρητήρια από την Κεραμέως -

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Μεγάλη Πλεκτάνη στο Θέατρο Λόφου

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς στήνει γέφυρες χαράς και η ευρηματική κωμωδία του Καταλανού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Jordi Galceran είναι ένα από τα γερά της στηρίγματα!

Το έργο του ‘’Η μεγάλη πλεκτάνη’’ ανεβαίνει το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου θέτοντας στο προσκήνιο την πολιτική διαφθορά, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τις απατεωνιές αλλά και τους εξαρτημένους ηλικιωμένους.

Η υπόθεση

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος εταιρείας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα, ένα call girl με άποψη, ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας-αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά είναι πολλά περισσότερα… Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran ‘’Η μεγάλη πλεκτάνη’’ σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου. Πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;

Όπως σε όλα τα έργα του ο Galceran καταπιάνεται και πάλι με ζητήματα κυρίαρχα στην κοινωνικοπολιτική ζωή, επιλέγοντας καυτά επίκαιρα θέματα, τα οποία ανιχνεύει με εκπληκτική ακρίβεια. Χτίζοντας το σενάριο γύρω από μια καταγγελία υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, μιλά για την απάτη και διαφθορά όχι μόνο στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής, αλλά και στην καθημερινότητα του απλού πολίτη. Και το κάνει αυτό όχι με διάθεση καταγγελτική ή καταδεικτική, αλλά με μια πινελιά ελαφρότητας που βάζει τον θεατή σε βαθιές σκέψεις για το ποιο είναι τελικά το σωστό ή το λάθος, το δίκαιο ή το άδικο, ποιος το θύμα και ποιος ο θύτης, καθώς οι ρόλοι εναλλάσσονται διαρκώς ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Η παράσταση αρχίζει στις 21:30. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ και 15 ευρώ για πολύτεκνους, άνεργους, φοιτητές και ΑμεΑ. Προπώληση στο Viva.gr.

Σχολιάστε