My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κύκλωμα εμπορίας πτυχιακών εργασιών!

vivlioΜαρτυρία φοιτήτριας του ΤΕΙ Κιλκίς.

“Μου έδωσαν 40 σελίδες, όταν ξεχρέωσα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Ήταν λειψή η εργασία. Είχε αυτούσια κομμάτια από το Ίντερνετ, δεν ήταν χωρισμένη σε ενότητες και χρειάστηκε να τη φτιάξω”. Η μαρτυρία ανήκει σε φοιτήτρια του τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς, που κατέφυγε σε γραφείο το οποίο αναλαμβάνει τη συγγραφή πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, φοιτητές πληρώνουν έως και 1.000 ευρώ για μια τέτοια συγγραφή από γραφείο, στην ιστοσελίδα του οποίου παρουσιάζεται ως εκπαιδευτικό κέντρο και αναφέρει ότι έχει παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κάθε φοιτητής που παρουσιάζεται στο εν λόγω “κέντρο”, επικοινωνεί με την υπεύθυνη ανάθεσης, μαθαίνει το κόστος της εργασίας και αν ο φοιτητής συμφωνεί, καταβάλλει προκαταβολή, που είναι το 1/3 της συνολικής τιμής. Η “εκπαιδευτική ομάδα” συντάσσει κατόπιν έναν σκελετό για να δει ο καθηγητής και αν τον εγκρίνει, η “ομάδα” συνεχίζει και με την κανονική εργασία, η οποία προγραμματίζεται να εκπονηθεί από εξωτερικό συνεργάτη, μια και η εταιρεία έχει στήσει δίκτυο 100 εξωτερικών συνεργατών, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης της εξωτερικής ανάθεσης συγγραφής εργασίας έναντι χρηματικού αντιτίμου, ο φοιτητής δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. “Εσείς αρκεί μόνο να διαβάσετε την εργασία, ειδικά αν χρειάζεται παρουσίαση”, εξηγεί η υπεύθυνη του κέντρου και διευκρινίζει ότι η επικοινωνία με τον εξωτερικό συνεργάτη γίνεται μόνο μέσω e-mail και δεν υπάρχει άλλη επαφή μαζί του.
Το κόστος για εργασία 30 σελίδων είναι 258 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Κάποιες εταιρείες, που δρουν στην ελληνική περιφέρεια, λειτουργούν παράλληλα ως φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Μία από αυτές, μάλιστα, είναι καταχωρημένη στον τηλεφωνικό κατάλογο ως κέντρο οικονομικών μελετών και η υπεύθυνη του γραφείου δηλώνει διερμηνέας γερμανικών.

Πανάρετος: Δεν είναι λογοκλοπή

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανάρετος, εξηγεί ότι το φαινόμενο δεν αποτελεί λογοκλοπή. Αυτή συμβαίνει μόνο όταν κάποιος οικειοποιείται δουλειά άλλου που είναι διαθέσιμη, χωρίς αναφορά στην πηγή και εν αγνοία του δημιουργού.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα γραφεία πτυχιακών δεν περιορίζονται σε ενισχυτικό ρόλο. Σε τηλεφωνικές και αυτοπροσώπως συζητήσεις ξεκαθαρίζεται ότι η εργασία θα ετοιμαστεί πλήρως από κάποιον άλλον. Παρέχονται επίσης διευκρινιστικές σημειώσεις ή παρουσιάσεις PowerPoint σε περίπτωση που ζητηθούν από τον καθηγητή!
Πηγή: news.gr
Σχολιάστε