My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κόντρα για τα σχολεία προσφύγων

Νέα κόντρα μεταξύ του νυν δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και του προκατόχου του, Χρήστου Γκουντενούδη, ξέσπασε με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολεία του δήμου.

Κάνοντας λόγο για «παιδιά παράνομων μεταναστών και προσφύγων», ο κ. Γουντενούδης κατηγορεί τον δήμαρχο ότι προτείνει ως λύση «την απλή μετατόπιση του προβλήματος από ένα μέρος του δήμου σε ένα άλλο».

Από τη πλευρά του, ο κ. Σιωνίδης στην απάντησή του κάνει λόγο για ανακοινώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας «που  τις χαρακτηρίζει η  χυδαιότητα και το ψέμα».

Η ανακοίνωση του κ. Γκουντενούδη

Το σημαντικό πρόβλημα που ενέσκηψε με την εκπαίδευση των παιδιών των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων στο δήμο μας, επανέφερε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την κυβερνητική αβελτηρία αλλά και την ανεπάρκεια και πλήρη απραξία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου.

Ο δήμος μας τα τελευταία πέντε χρόνια διαχειρίστηκε το μείζον εθνικό ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, όντας πέρασμα για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι πριν διαβούν τα σύνορα της χώρας, παρέμειναν επί μακρόν στην περιοχή της Ειδομένης.

Ενώ επί δικής μας θητείας, είχαμε αποσπάσει την δέσμευση του τότε αρμόδιου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι η προσωρινή δομή της Νέας Καβάλας θα κλείσει, τουναντίον και επί δημαρχίας Σιωνίδη η δομή της Νέας Καβάλας έγινε μόνιμη με νόμο του κράτους, γιγαντώθηκε και σήμερα αριθμεί 1.700 άτομα. Σε συνδυασμό με τα 240 άτομα που ζουν σε νοικιασμένα σπίτια και ξενοδοχεία στον αστικό ιστό Πολυκάστρου αλλά και τα 1000 με 1500 άτομα που περιφέρονται κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής από Χαμηλό-Ειδομένη έως Μεταμόρφωση-Κορώνα, δημιουργείται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Ο Δήμος Παιονίας πλέον λυγίζει υπό το βάρος της άδικης και παράλογης ανάθεσης της διαχείρισης τόσο μεγάλου πληθυσμού λαθρομεταναστών και προσφύγων, καθώς μαζί με τα νησιά, επωμίσθηκε τον μεγαλύτερο όγκο των ροών αυτών και παρά το γεγονός ότι είμαστε ένας μικρός δήμος στα σύνορα.

Η δημοτική αρχή αντί να αντιληφθεί εγκαίρως τι πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει, κώφευε όταν όλοι διαμαρτύρονταν κι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ήδη από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Και τώρα; Έρχεται ο κ. Σιωνίδης σε δημόσια δήλωση του να μας πει ότι η λύση είναι η αναλογική κατανομή των μεταναστών μαθητών σε σχολεία όλου του δήμου! Είναι δυνατόν να προτείνει ο δήμαρχος ως λύση την απλή μετατόπιση του προβλήματος από ένα μέρος του δήμου σε ένα άλλο; Σε λίγο θα μας προτείνει και την αναλογική μετακίνηση των μεταναστών του καταυλισμού της Νέας Καβάλας και σε άλλους οικισμούς του δήμου μας!

Η απάντηση του κ. Σιωνίδη

Με αφορμή τελευταίες ανακοινώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη σε σχέση με την λειτουργία της δομής στην Νέα Καβάλα και τις παρενέργειες που δημιουργεί στην λειτουργία των σχολείων του δήμου , θέλω να του υπενθυμίσω  ότι  εκείνος ήταν ο  δήμαρχος :      

  • που συναίνεσε στη δημιουργία της δομής στη Νέα Καβάλα στις 26 Φεβρουαρίου   2016  σε αντίθεση με το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου  της 25ης Φεβρουαρίου 2016 , αρ. απόφασης 44/2016,                                                                                                                                                        
  • που δεν προκάλεσε έκτοτε και μέχρι το τέλος της θητείας του συζήτηση ή ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο για το κλείσιμο της δομής,                                                                                                                                                                                     
  • που από το 2016 έως το 2019 εξωράιζε όλα τα προβλήματα του μεταναστευτικού εστιάζοντας στις φιλίες που είχε αναπτύξει με τους τότε Υπουργούς,                                      
  • που δεν κατάφερε να πληρωθούν ούτε οι  επαγγελματίες που καθάρισαν την Ειδομένη,                                                                                                                                    
  • που παρέδωσε τις δομές της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου σε αθλία κατάσταση χωρίς να αποκομίσει  ούτε ένα απορριμματοφόρο για τις φθορές που δημιούργησε σε αυτές ,η προσφυγική κρίση,                                                                                                                                
  • που όταν στις 30 Ιουνίου 2017 κυβερνητικό στέλεχος   ανακοίνωσε σε επίσκεψη του στην Παιονία  ότι η δομή της Νέας Καβάλας δεν κλείνει, διαμαρτυρήθηκε  μέσω  δημοσιεύματος  αναφέροντας ότι ο  δήμος Παιονίας έχει πάρει «ψίχουλα» και ψεύτικες υποσχέσεις.                                                                                                                                                              Κύριε Γκουντενούδη, συναινέσατε στην εγκατάσταση των μεταναστών στην Νέα Καβάλα, το 2016 και τώρα  «ποιείτε την νήσσαν». Μας φορτώσατε το πρόβλημα και τώρα  κάνετε φτηνή αντιπολίτευση. 

Την πρώτη εβδομάδα της ανάληψης των καθηκόντων μου η δομή είχε 2000 μετανάστες και οι πόλεις μας άλλους 300,  περισσότερους δηλαδή από  σήμερα. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, ασχολούμαι με τα προβλήματα των σχολείων  που απορρέουν από το προσφυγικό-μεταναστευτικό  και τα οποία  εσείς μου κληροδοτήσατε. Η σύσταση των ΔΥΕΠ και η φοίτηση μεταναστών σε πρωινά τμήματα ξεκίνησε επί των ημερών σας.

Από τον πρώτο μήνα της διοίκησης μας, ξεκινήσατε να δημοσιεύετε καταγγελτικά πονήματα που στην αρχή δικαιολογούσα αναλογιζόμενος ότι ήταν αποτέλεσμα της απογοήτευσης που σας δημιούργησε η εκλογική ήτα. Συνεχίσατε όμως εμπλουτίζοντας, τα γραφόμενα σας με ψέματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι είπα και πριν λίγο καιρό.  Δεν θα  ακολουθήσω  την πολιτική ρότα που έχετε επιλέξει και θα  παραμένω σταθερά στον δρόμο της συνεννόησης και της δημιουργικής σύνθεσης ,  θεωρώντας  ιδιαίτερα ελπιδοφόρο,  ότι  αυτός ο δρόμος εκφράζει και τους περισσότερους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο.

Δέχομαι και εκτιμώ την κριτική, όταν βασίζεται σε επιχειρήματα και όταν προέρχεται από ανθρώπους που  θέλουν να συνεισφέρουν στο κοινό καλό και όχι να κρύψουν μέσω αυτής τα λάθη , τις παραλήψεις και την αναποτελεσματικότητα τους.

Τις ανακοινώσεις που  τις χαρακτηρίζει η   χυδαιότητα και το ψέμα τις αφήνω ασχολίαστες  γιατί δεν έχω χρόνο να αφιερώσω σε εγωκεντρικές και συμφεροντολογικές τοποθετήσεις και γιατί σέβομαι τους πολίτες μας. Οι αυτοδιοικητικοί  πρέπει να λύνουν τα  προβλήματα των δημοτών και όχι να τους φορτώνουν με τα δικά τους.

Ο δήμος  μας  για να προοδεύσει  απαιτεί  σοβαρή, δημιουργική  και στιβαρή διοίκηση  και καταβάλουμε  καθημερινά επίπονη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε . Μέρα με την ημέρα κάνουμε  πράξη το πρόγραμμα μας  και τιμούμε την εντολή που μας έδωσαν οι  δημότες.

Ο πολιτικός πολιτισμός και η κρισιμότητα των καιρών μας επιβάλουν να συνεργαστούμε με ομοψυχία και να εκπέμψουμε με απόλυτη ευκρίνεια το μήνυμα της ενότητας στους δημότες μας γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και  ενωμένοι θα είμαστε πιο δυνατοί.   

 

Σχολιάστε