My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στο κατώφλι του 2021:

«Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο, αν δεν αλλάξουμε εμείς»*

Του Κώστα Κιλτίδη.


Δεν είμαι ο αγιότερος, ο σοφότερος και ο ικανότερος των πολιτικών που ανέδειξε ο νομός Κιλκίς. Επέδειξα όμως πίστη σε αρχές, ταυτότητα πολιτικής και αγωνίστηκα για τον νομό, την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Μετά την σύγκρουση, αναζήτησή και την αποχώρησή μου το 2012 από την ενεργό πολιτική, είναι γνωστό ότι το 2015, στις δεύτερες εκλογές επανεντάχθηκα στη Ν.Δ. και μάλιστα στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του 2019 είχα την δυνατότητα επιλογής μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε ξεχώρισα αυτούς τους δύο νομούς που έζησα και ζω. Επέλεξα ξανά το νομό Κιλκίς, που τιμήθηκα και κατά την συνείδησή μου οφείλω να αποδώσω το όποιο έργο κατά την γνώση μου και την ωριμότητά μου. Έτσι συνέδραμα προσθετικά με αξιοπιστία και υπευθυνότητα στις τελευταίες εκλογές, έχοντας προτεραιότητα το σταμάτημα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς η κατάσταση μετά τις εκλογές επιβεβαιώνει τον κανόνα της απαξίωσης της πολιτικής και στον νομό μας. Παλαιοκομματισμοί επανεμφανίζονται και πρακτικές απαράδεκτες εφαρμόζονται, φοβούμαι δε ότι έχουν επηρεάσει την τοπική κοινωνία προς την αποστασιοποίηση και διάσπαση.

Οι αντιπολιτευόμενοι αναλίσκονται σε ζητήματα ανούσια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ζητήματα τρέχουσας καθημερινότητας τα οποία οι κρατικές υπηρεσίες υπηρετούν και υλοποιούν. Πολλές φορές λες και γίνεται διαγωνισμός δρόμου, ποιος Βουλευτής θα κάνει πρώτος ανακοίνωση για ένα θέμα διεκπεραίωσης της πολιτείας για τους πολίτες.

Υπάρχει άραγε ΣΥΡΙΖΑ ως συγκροτημένο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Νομό, που πρέπει να θέσει ζητήματα και να προκύψει γόνιμος διάλογος; ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την ολιγωρία που υπήρξε σε μεγάλους τομείς υποδομών και υπηρεσιών του νομού μας.

Είναι γεγονός κατά την δεοντολογία της πολιτικής να μην τους υποδείξω τι πρέπει να κάνουν. Εκτιμώ όμως, ότι ως αντιπολίτευση έχουν καταντήσει εθνική απογοήτευση.

Με ανησυχεί και πολλές φορές θλίβομαι για τα τεκταινόμενα στον χώρο του κόμματος που λειτουργώ. Η κομματική οργάνωση, έστω των ολίγων, κινείται με νεωτερισμούς και μονομέρειες αισχίστου είδους και αποκλεισμούς. Έχει οδηγήσει σε απίστευτες διαιρέσεις και διχασμούς και ως τέτοια είναι απαράδεκτη και απορριπτέα. Ο Βουλευτής του κόμματος και μέλος της κυβέρνησης απαξιώνει εκδικητικά περιοχές και πολίτες, γιατί δεν ήταν επιλογή τους, ενώπιον άναυδων και πληγωμένων υποστηρικτών της Ν.Δ..

Να είναι βέβαιος ότι όποια προσπάθεια ή ενέργεια του είναι προς την θετική κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και του νομού αναγνωρίζεται και δεν χρειάζεται η επιδεικνυόμενη κομπορρημοσύνη. Κάποτε θα γινόταν και το Δικαστικό Κτήριο, έστω ως συγχρηματοδοτούμενο. Είναι γνωστό όμως ότι χρόνια αγωνιζόμασταν για δημόσιο κτήριο σε δημόσιο οικόπεδο ως υπηρεσία του νομού. Επίσης κάποιοι δρόμοι τελειώνουν έστω και μετά από δεκαετίες (Νέας Σάντας – Ασσήρου) και κάποτε οι υπηρεσίες προμηθεύονται εξοπλισμό από την κεντρική διοίκηση της πολιτείας κατά την συνέχεια του κράτους (Προμήθεια περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας).

Δε χρειάζεται να επιτείνουμε τον ευτελισμό της πολιτικής και να υποτιμούμε την νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Προκαλεί θυμηδία η γνωστοποίηση πληρωμής των οφειλόμενων ΠΣΕΑ και μάλιστα καθυστερημένα, όπως και οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών λόγω κορωνοϊού από το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας (ελιές, σύκα κ.α.) για όλη την επικράτεια.

Για αυτό το θέμα λυπούμαι βαθύτατα που υπάρχει και ένας ανταγωνισμός των αντιπολιτευομένων Βουλευτών. Υπάρχουν όμως ζητήματα που οφείλατε να γνωρίζετε και να τα θέσετε στον διάλογο με τους θεσμικούς φορείς του νομού προς υλοποίηση.

Για το πολύπαθο Νοσοκομείο μας, είχα προειδοποιήσει έγκαιρα για τις πρωτοφανείς ενέργειες αναστάτωσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Αυτά δεν συνέβησαν ούτε επί αλήστου μνήμης Πασοκικής μισαλλοδοξίας. Έχω καταγγείλει ήδη από της 6 Δεκεμβρίου ότι η διοίκηση με την απραξία και αδράνεια της στην προετοιμασία αντιμετώπισης του 2ου κύματος της Πανδημίας είχε καταστεί επικίνδυνη. Αφέθηκαν οι Ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στους άλλους τομείς να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση με αυτοθυσία και βαρύ τίμημα.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία της διοίκησης σήμερα, είναι η παραίτησή της. Οφείλατε να είστε ενημερωμένος για όλες τις ενέργειες αντιμετώπισης της Πανδημίας, ιδίως του 2ου κύματος με την θεσμική σας υπόσταση στο νομό. Δεν εφαρμόστηκαν στοιχειωδώς κανόνες υγειονομικοί που το Υπουργείο Υγείας έδωσε σαφείς οδηγίες και παραβλέφθηκαν εντολές του ΕΟΔΥ, όπως τονίζουν οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου στις 17/12/2020 (Αρ. Πρ. 15775 ). Έπρεπε να γνωρίζεται την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας από 05/05/2020 για την προετοιμασία αντιμετώπισης της πανδημίας στην Αυτοτελή Ψυχιατρική Μονάδα.

Να λάβετε υπ’ όψιν τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων από 07/10/2020 και την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Ιατρών από 11/11/2020.
Εσείς παρά ταύτα κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας αναγγέλλετε νέα Ρυθμιστική Μελέτη, όταν αυτή του 1993 υλοποιήθηκε μόνον κατά 1/10 αυτής και προέβλεπε σαφέστατα την ανέγερση Νέας Νοσηλευτικής Μονάδας, που εντάχθηκε προς υλοποίηση το 2009 και αγνοήθηκε δυστυχώς από το ΠΑΣΟΚ το 2010. Είναι καταχρηστικό να κατασπαταλώνται πόροι οικονομικοί και εργατοώρες δημοσίων υπηρεσιών.

Για τα αρδευτικά έργα που ξεχάστηκαν επί 12 χρόνια, παρέδωσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Νομό από το 2008, χρειάστηκε να αναζητήσω τα αυτονόητα. Κοινοποιώ τον αναλυτικό πίνακα των αποφάσεων του ΥΠΑΑΤ, επικαιροποιημένο το 2020 στα μέσα ενημέρωσης, όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και για το φράγμα Μεταξοχωρίου, Γουμένισσας, Κάρπης (αυτό που εξαγγέλθηκε από το Δήμο Παιονίας τώρα και είχε χαρακτηριστικά και Ύδρευσης). Φαίνεται να θέλετε να υπερπηδήσουμε το μείζον θέμα του Μεταναστευτικού που καταπνίγει την πόλη του Πολυκάστρου και αποσταθεροποιεί την περιοχή της Παιονίας. Το όλο ζήτημα έχει διεγείρει την κυβερνητική πολιτική προς την σωστή κατεύθυνση φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Οι μόνιμες εγκαταστάσεις επιβάλλεται πάση θυσία να αποφευχθούν και να οδηγηθούμε στην κατάργηση της δομής.

Σας καλώ να σοβαρευτούμε όλοι και να υπηρετήσουμε την αλήθεια και τον Νομό. Η εξαπάτηση δεν μπορεί να είναι μέθοδος πολιτικής, εκτός και αν κάποιοι πολίτες συνήθισαν σε αυτήν, όπως λέει ο Αρκάς. Ας ανοίξει ο διάλογος με συντονιστές στον νομό τον Αντιπεριφερειάρχη και στους Δήμους τους δύο Δημάρχους. Να καταθέσουν, όσοι έχουν πολιτικές θέσεις και προτάσεις για τα μεγάλα θέματα του νομού (Μεταναστευτικού, Υποδομών και Υπηρεσιών).

Άφησα ένα νομό με αναλογικά προβλήματα και βρήκα διολίσθηση στην διαστροφή. Έχω παρακαταθήκη την παραίνεση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Να λες αυτό που πιστεύεις, να συγκρούεσαι και να προχωράς, εάν όχι κάθισε στο σπίτι σου». Για μένα δεν υπάρχει χώρος για
ματαιοδοξία, ούτε για αλλοίωση της ταυτότητός μου, την αλήθεια και το αποτέλεσμα υπηρετώ για τον νομό μας και την πατρίδα μας. Κλείνοντας τονίζω προς τους συμπολίτες ότι ο κόσμος δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε και εμείς.

*Σύνθημα της ΟΝΝΕΔ 1990 επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Σχολιάστε