My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη στάση της διοίκησης του Δήμου Κιλκίς να ασκήσει έφεση στην απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους για να τους καταβάλλεται 13ος και 14ος μισθός, η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς κάνοντας λόγο για δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

“Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (18/2/2019) οι εργαζόμενοι του Δήμου Κιλκίς έφεραν ως θέμα την απόσυρση της έφεσης που άσκησε ο Δήμος Κιλκίς για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων του Δήμου, περικοπές τις οποίες επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διοίκηση του Δήμου, με την ανοχή της μείζονος αντιπολίτευσης, για ακόμα μία φορά στάθηκε απέναντι από τους εργαζόμενους, όπως έχει πράξει κι άλλες φορές εξάλλου, τόσο με  τους δημοτικούς υπαλλήλους, όσο και με άλλους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Διοίκηση του Δήμου, όταν πρόκειται να υλοποιήσει αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα εφαρμόζει κατά γράμμα τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις. Όταν όμως κάποια δικαστική απόφαση βγαίνει υπέρ των εργαζομένων, τότε δεν την εφαρμόζει.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο μόνος σύμβουλος που πήρε το λόγο, ήταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος για Δήμαρχος Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης, ο οποίος στήριξε το αίτημα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κιλκίς παρά τις αντίξοες συνθήκες δουλειάς, την εντατικοποίηση της εργασίας, το ελλιπές προσωπικό και την ελλιπή στήριξη σε μέσα, την παραπέρα μείωση του εισοδήματός τους, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Το επιχείρημα ότι «αν δοθεί ο 13ος και 14ος μισθός, αυτό το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες του Κιλκίς» είναι τουλάχιστον προκλητικό και ανεπίτρεπτο. Θυμίζει την επιχειρηματολογία των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματιών της περιοχής που θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος και τους καλούν να κάνουν θυσίες για να διατηρείται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία της επιχείρησης.

Η Διοίκηση του Δήμου, αντιμετωπίζει το Δήμο ως επιχείρηση, με τη λογική του κόστους – οφέλους και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, βλέπει τους υπαλλήλους ως κόστος και τους πολίτες ως πελάτες.

Γι’ αυτό και τόσα χρόνια αντί να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, των άνεργων, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών και της νεολαίας του τόπου, βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά. Ο Δήμαρχος, οι σύμβουλοί του και όσοι αναπαράγουν αυτό το επιχείρημα, φαίνεται πως ξεχνάνε τα ανταποδοτικά τέλη, την τοπική φορολογία και τα υψηλά τιμολόγια του νερού που επιβαρύνουν τους πολίτες. Ξεχνούν τα χρήματα που ξοδεύονται σε εργολάβους και άλλους γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό του Δήμου. Επίσης, φαίνεται πως ξεχνάνε ότι απέναντι σε εργολάβους και προμηθευτές ο Δήμος δεν εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα, όπως κάνει με τους εργαζόμενους. Ενώ, ακόμα, κρύβουν το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα είναι δουλειά που δεν έχει πληρωθεί στους εργαζόμενους.

Αυτή την πραγματικότητα αποδέχονται και δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε η σημερινή δημοτική αρχή, ούτε η μείζων αντιπολίτευση, ούτε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οι οποίοι βέβαια είτε συμμετέχουν στη Διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, είτε ανέχονται αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό και οι μεταξύ τους διαφορές είναι στην κυριολεξία δυσδιάκριτες.

Ο λαός του Κιλκίς και από αυτή την εξέλιξη μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που υλοποιούν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στην Τοπική Διοίκηση.

Ο λαός του Κιλκίς είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει τα διαφορά σ’ αυτές τις εκλογές ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού. Στηρίζοντας και δυναμώνοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη δύναμη που μπορεί να μπει μπροστά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και αλλού.”

Σχολιάστε