My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Αρχή ανακατανομής προσφύγων

Στην ανακατανομή του χάρτη των προσφυγικών δομών στην Κεντρική Μακεδονία, με κατάργηση μεταξύ άλλων των κέντρων φιλοξενίας Χέρσου και Ν. Καβάλας στο νομό Κιλκίς, προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με στόχο τη διασπορά του προσφυγικού πληθυσμού ανά την επικράτεια, όπως ζητούν τοπικές κοινωνίες και Αυτοδιοίκησης.

prosfygopoula-001Θυμίζουμε ότι τη διαβεβαίωση ότι ξεκινά σταδιακά ο αναλογικός επιμερισμός των προσφύγων με την κατάργηση υπερκορεσμένων κέντρων και τη δημιουργία νέων με καλύτερες υποδομές, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους.

Όπως τονίζει η εφημερίδα “Μακεδονία”, στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι έναντι του περιφερειάρχη και των δημάρχων ότι θα αποσυμφορηθεί η Κεντρική Μακεδονία, που εδώ και δύο χρόνια σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Επίσης σκοπεύει να τηρήσει και τον αρχικό σχεδιασμό σχετικά με το κλείσιμο αρκετών κέντρων, όπου είναι άθλιες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται, για την αναβάθμιση κάποιων άλλων, αλλά και για τη δημιουργία νέων.

Θυμίζουμε ότι ο συντονιστής του προσφυγικού για τη Κ. Μακεδονία,  Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, τόνισε σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσει η διασπορά του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη τη χώρα και να υπάρχει στο μέλλον μια αυτόνομη κατοικία για κάθε οικογένεια προσφύγων. «Δέσμευση του υπουργείου είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει περιοχή στη χώρα χωρίς πρόσφυγες», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

 

 

 

Σχολιάστε