My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Αποσύρετε τη διάταξη για κρασί”

georgantasΗ περιοχή της Γουμένισσας έχει μεγάλη παράδοση στην παρασκευή υψηλής ποιότητας κρασιού, με το κύριο εισόδημα των κατοίκων να προέρχεται από τους αμπελώνες.

Αυτό τονίζει ο Γ. Γεωργαντάς, σ` επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, που απέστειλε σήμερα Τετάρτη μ` αφορμή τη σχεδιαζόμενη επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Γεγονός, που προκαλεί ήδη έντονες διαμαρτυρίες, κυρίως στη περιοχή της Παιονίας.

Τονίζοντας ότι η πρόθεση της κυβέρνησης «προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους της Περιφέρειας Κιλκίς και μας βρίσκει αντίθετους», ο βουλευτής του νομού μας καλεί τον υπουργό να αποσύρει την κατατεθείσα διάταξη.

Krasi-ampeli-001Η επιστολή:

«Αξιότιμε  κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ιδιαίτερα η περιοχή της Γουμένισσας έχει μεγάλη παράδοση στην παρασκευή υψηλής ποιότητας κρασιού με το κύριο εισόδημα των κατοίκων να προέρχεται από τους αμπελώνες. Στη ζώνη της Γουμένισσας καλλιεργούνται οι ποικιλίες ξινόμαυρο και η νεγκόσκα οι οποίες δίνουν το ΠΟΠ κρασί Γουμένισσα.

Όπως είναι αναμενόμενο, η πρόθεση της Κυβέρνησης για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, όπως περιλαμβάνεται στο πρόσφατο σχέδιο νόμου «Επείγουσες Ρυθμίσεις για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους της Περιφέρειας Κιλκίς και μας βρίσκει αντίθετους.

Είναι λυπηρό το γεγονός οτι αντί η Κυβέρνηση να υποστηρίζει τις υγιείς  αγροτικές οικονομικές δραστηριότητες υιοθετεί ένα μέτρο το οποίο θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών οίνων καθώς η Ελλάδα θα γίνει η μόνη οινοπαραγωγική Ευρωπαϊκή χώρα με τέτοιο φόρο.

Επιπλέον η επιβολή του ειδικού φόρου θα πλήξει όχι μόνο τους παραγωγούς αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα επαγγέλματα του οινικού κλάδου.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλείσθε να αποσύρετε την κατατεθείσα διάταξη.»

Σχολιάστε