My Twitter Feed

10 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έργο 360 χιλ. για τους πεζούς -

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2023

Επί ποδός οι αγρότες της Παιονίας -

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Με Ν. Δένδια η πίτα της ΝΔ Κιλκίς -

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Καταγγελία δίωξης Καλεμκερίδη -

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Δραματική κατάσταση με φάρμακα -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Φραγγίδη -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΠΣΚ: Λαμπρή επάνοδος γιορτής -

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Έργο 360 χιλ. για τους πεζούς

Την σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ- ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ», προϋπολογισμού 360 χιλ. ευρώ με έκπτωση 18,09%, υπέγραψαν στο Δημαρχείο Παιονίας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Κ. Σιωνίδης και ο ανάδοχος Αθανάσιος Μεταλλινός.

Το έργο περιλαμβάνει επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους στην δυτική είσοδο του Πολυκάστρου μέχρι τη γέφυρα του Αξιού και μετά από αυτή προς την Αξιούπολη, καθώς και στον οικισμό της Νέας Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, στην δυτική είσοδο του Πολυκάστρου στον άξονα Πολυκάστρου – Αξιούπολης, θα γίνει κατασκευή πεζοδρομίων. Από την είσοδο του Πολυκάστρου μέχρι την γέφυρα οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο νότιο τμήμα της περιοχής μελέτης, ενώ από την γέφυρα και μετά προς την Αξιούπολη οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο βόρειο τμήμα. Στον οικισμό της Νέας Καβάλας θα συντηρηθούν τρία τμήματα δρόμων εντός του οικισμού.

Η μελέτη του έργου που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίου με επίστρωση τσιμεντόπλακων, τοποθέτηση όδευσης τυφλών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση ραμπών για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες ή εμποδιζόμενων ατόμων, καθώς και τοποθέτηση φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων. Οι ασφαλτοστρώσεις στον οικισμό Νέας Καβάλας βοηθούν για την επίλυση προβλημάτων πρόσβασης και αποκατάστασης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει το έργο εντός χρονικού διαστήματος 12 μηνών.

Σχολιάστε