My Twitter Feed

3 Φεβρουάριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά τρία νηπιαγωγεία -

Δευτέρα, 3 Φεβρουάριος, 2020

Μεγάλες νίκες Μ. Βρύσης και Ευρωπού -

Κυριακή, 2 Φεβρουάριος, 2020

Κάηκε λεωφορείο και στο Πολύκαστρο -

Κυριακή, 2 Φεβρουάριος, 2020

Γεωργαντάς:Αναβολή εκδήλωσης -

Κυριακή, 2 Φεβρουάριος, 2020

Με Ζάεφ για τη συνεργασία -

Κυριακή, 2 Φεβρουάριος, 2020

Συμβούλιο για ένταξη προσφύγων -

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος, 2020

Διανομή ειδών στη Παιονία -

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος, 2020

Κιλκίς: Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος, 2020

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς στη Φινλανδία

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος Erasmus+ που το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς υλοποιεί και συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο Espoo της Φινλανδίας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Our common multicultural future in Europe via own cultural heritage 2019-2020» και οι χώρες που συμμετέχουν είναι, εκτός από την Ελλάδα, η Φινλανδία, η Κύπρος, η Τσεχία και η Ισπανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 20-10-2020 μέχρι 24-01-2020 και πήραν μέρος δύο καθηγητές και τέσσερις μαθητές του σχολείου μας. Για όλους, το ταξίδι αυτό ήταν μια υπέροχη εμπειρία, γεμάτη έμπνευση και δράση.

Ακολουθεί ένα σύντομο ημερολόγιο του προγράμματος, με τις πιο σημαντικές στιγμές που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

· Δευτέρα 20 Ιανουαρίου
Οι Φινλανδοί οικοδεσπότες μας υποδέχθηκαν στο σχολείο τους. Τόσο η Διευθύντρια όσο και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του προγράμματος μας καλωσόρισαν, μας ξενάγησαν και μας παρουσίασαν το σχολείο τους. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι εκτός από το κανονικό πρόγραμμα που ισχύει για τους μαθητές του γυμνασίου, εφαρμόζεται παράλληλα ιδιαίτερο πρόγραμμα για μαθητές με αυτισμό, αλλά λειτουργούν επίσης ειδικά τμήματα για μαθητές με υψηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά, που επιλέγονται με εξετάσεις. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το Κέντρο Επιστημών Heureka και απολαύσαμε ξεχωριστές τεχνολογικές διαδραστικές εμπειρίες.

· Τρίτη 21 Ιανουαρίου
Θέμα της ημέρας ήταν η ιστορία της NOKIA. Επισκεφθήκαμε τα κεντρικά κτίρια της εταιρείας, μάθαμε για την προσφορά της στην επιστήμη και την τεχνολογία και φανταστήκαμε τις νέες «έξυπνες» πόλεις 6G με την ρομποτική να εξυπηρετεί κάθε στιγμή της καθημερινής ζωής.

· Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Γνωριμία με την πρωτεύουσα: Το Ελσίνκι είναι μια πόλη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και τη νύχτα να διαρκεί 20 ώρες το 24ωρο, έχει όμως πολύ ζεστούς κατοίκους. Ξεναγηθήκαμε στην πόλη, στην Βιβλιοθήκη, στο Μουσείο, κάναμε πατινάζ(!) στο παγοδρόμιο σάουνα και κολύμπι σε εξωτερική πισίνα μέσα στο καταχείμωνο. Όψεις ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, μιας άλλης φιλοσοφίας.

· Πέμπτη 23 Ιανουαρίου
Το θέμα της ημέρας ήταν το ψηφιακό σχολείο. Χωριστήκαμε σε ομάδες, επισκεφθήκαμε το Πανεπιστήμιο και με τη βοήθεια επιστημόνων που εργάζονται εκεί, δημιουργήσαμε τις δικές μας έξυπνες, οικολογικές και φυσικά…. πανέμορφες ρομποτικές εφευρέσεις. Με περηφάνια τις παρουσιάσαμε στο σχολείο. Ήταν ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό απόγευμα.

· Παρασκευή 24 Ιανουαρίου
Η μέρα ήταν αφιερωμένη στην φινλανδέζικη φύση. Εμπειρίες μοναδικές και ξεχωριστές, ορειβασία και περπάτημα σε παγωμένα μονοπάτια, στο Εθνικό Πάρκο Nuuksio. Υπέροχα τοπία, τάξη και οργάνωση παντού. Όμως η πιο όμορφη, η πιο αξέχαστη ώρα ήταν η ώρα του γεύματος, εκεί, έξω, στο δάσος. Μια φωτιά που άναψε πάνω στο χιόνι, σε μια παραδοσιακή σκηνή, λουκάνικα που στη θράκα και λιωμένη σοκολάτα που τύλιξε μικρές μπουκιές…. Έτσι έκλεισε, τόσο γλυκά, αυτή η συνάντηση των πολιτισμών.

Ευχαριστούμε Φινλανδία! Ευχαριστούμε Erasmus+ για τα τόσα πολλά πράγματα που μάθαμε και κάναμε για πρώτη φορά.

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Σχολιάστε