My Twitter Feed

17 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Μαθήματα χορού Swing στη ΤΕΧΝΗ

Η αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ ανοίγει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχτεί την πιο χαρούμενη και σκερτσόζικη  παρέα της πόλης! Εάν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος αυτής της παρέας, να ταξιδέψεις στην εποχή του ’30 και του ’40  και να χορέψεις στους ρυθμούς της Swing μουσικής δήλωσε συμμετοχή στο ΝΕΟ τμήμα χορού της ΤΕΧΝΗΣ, με μαθήματα χορού SWING!!!

Ρετρό swing χορός του ‘30 και ‘40 χαρακτηρίζεται ένα σύνολο χορών που μεγαλούργησαν στα dance floors της εποχής με επιρροές από την εποχή της Τζαζ και πιο πριν του Charleston. Το Lindy hop είναι ο πρώτος που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υορκης. Πέρα από τα βασικά του βήματα, που στηρίζονται στο οχτάμετρο μέτρο (8 beats) είναι ένας πολύ χαρούμενος, αυτοσχεδιαστικός και δυναμικός χορός.

Ξεκίνησε να γίνεται γνωστό και να κυριεύει τις καρδιές των εφήβων τις εποχής στις αρχές του ‘30 στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο club Savoy του Harlem το οποίο κατακλυζόταν κάθε βράδυ από ένα ενθουσιώδες κοινό, κυρίως αφροαμερικανών, που άκουγε και χόρευε έξαλα με τη νέα χορευτική “τρέλα” της εποχής, κάτω από τους ήχους του swing των θρυλικών big bands. Με επιρροές από το charleston, το tap και το jazz dance, το lindy hop (ή απλά swing ή και μετέπειτα jitterbug) καθιερώθηκε ως ο πιο δημοφιλής αμερικανικός χορός από το ’30 ως το ’40, δίνοντας τη θέση του στο Jive και λίγο αργότερα στο θρυλικό χορό του ‘50 το Rock ‘n’ Roll!

Στα μαθήματα εκτός από χορό, θα πραγματοποιούνται  και αυτοτελή μίνι σεμινάρια για τις κομμώσεις, το ντύσιμο και το όλο styling και κουλτούρα της εποχής με την προβολή εποπτικού υλικού σε προτζέκτορα αλλά θα διατίθεται και έντυπο υλικό για τα συγκεκριμένα θέματα.

Έτσι λοιπόν σας περιμένουμε να έλθετε στην Τέχνη την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τον υπέροχο χορό και είμαστε σίγουροι ότι θα τον ερωτευτείτε! Ο Instructor Ηλίας Καλπάκας θα είναι εκεί για την πρώτη δωρεάν επαφή σας με το swing.

Ημέρα: Τετάρτη,  Ωρα:19:00 – 20:00

Instructor: Ηλίας Καλπάκας από τους «Jitterbugs skg»!

Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,16:00-20:00 στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217

Η ΟΜΑΔΑ

Οι Jitterbugs skg είναι μια Ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης, από τη Θεσσαλονίκη, με βίνταζ και ρετρό επιρροές που έφερε για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα,το Jive, τον τελευταίο χορό της εποχής του swing του ’40, αλλά και του Rock and Roll του πιο δημοφιλούς χορούς των αρχών του ΄50! Αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα από τα τέλη του ’30 εως και τα μέσα του ’50, με κύριο άξονα τη δεκαετία του ’40, με σκοπό την προώθηση της στο ευρύ κοινό.

Δράσεις: Μαθήματα χορού Swing (lindy hop) & Jive 40s & 50s style  & Rock and Roll, Σεμινάρια Jive 40s & 50s style, Stroll, Rockabilly Jive, κ.α.λ., Events & Happenings, Performances, DJ sets

Η ομάδα Jitterbugs skg συμμετείχε άλλοτε σαν performing group κι άλλοτε σαν instructors σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και ειδικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις-αφιερώματα σε ελλάδα και εξωτερικό (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Κ.Θ.Β.Ε., Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Κιλκίς. Δήμος Σιντικής. Σύλλογος φίλων τζαζ μουσικής Θεσσαλονίκης, Rockabilly Bulgaria, κ.α.λ.)

Κάνει μαθήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σεμινάρια χορού σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαδίδοντας το Swing, το Jive 40s & 50s, το Rock and Roll αλλά και άλλους χορούς της δεκαετίας του ’50!

Ο Ηλίας (aka Cool Cat) είναι ο ιδρυτής της ομάδας Jitterbugs, ο χορογράφος αλλά και ο δάσκαλος χορού. Διδάχτηκε lindy hop, στα πρώτα του χορευτικά βήματα από πολλούς κορυφαίους δασκάλους σε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρώην μέλος της ομάδας Lindy Hop Greece αλλά και των Cool Cats, χορεύει και διδάσκει 40’s Jive, 50’s rockabilly Jive και Rock “n” Roll. Tον διακατέχει πάθος για το χορό της αυθεντικής Swing Big Band εποχής, το Rhythm & Blues, Jump’n’Jive και το Rock’n’Roll, αλλά και μια μεγάλη αγάπη για τα ρετρό ρούχα εποχής και τη συλλογή τους. Έχει πάρει μέρος σαν performer σε video clip των Speakeasies Swing Band το 2011, με τίτλο «Bright lights,late nights» και video clip των The Bullets, το 2014 με τίτλο «Μy Bonnie».

HEY HEP CATS, JOIN IN, IT’S SWING TIME!

Σχολιάστε