My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το ταμείο των αστυνομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών του κιλκίςΒουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Κιλκισιώτισα Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή προς τα αρμόδια υπουργεία, επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Στο σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και τα εξής:

Την ώρα που όλοι σχεδόν οι κλάδοι εργαζομένων δέχονται ισχυρά πλήγματα από την ολομέτωπη επίθεση που έχει κηρύξει εναντίον τους η τρικομματική κυβέρνηση, οι αστυνομικοί υπάλληλοι βλέπουν και αυτοί με τη σειρά τους, τα εισοδήματά τους να πλήττονται ξανά, μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του χρόνου απονομής του εφάπαξ στα 31 χρόνια από την κατάταξη, καθώς και την επικείμενη μείωση των επικουρικών τους συντάξεων.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το ΤΕΑΠΑΣΑ προκύπτει ότι δεν αποδίδονται θεσπισμένοι από το νόμο κοινωνικοί πόροι, υπέρ των δικαιούχων Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΕΧ και ΤΕΑΥΑΠ) του Ταμείου. Συγκεκριμένα, τηλεοπτικές εταιρείες μετάδοσης αθλητικών αγώνων και διεθνών διοργανώσεων, δεν αποδίδουν στο ΤΕΑΠΑΣΑ το προβλεπόμενο ποσοστό (10%) από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ως οφείλουν. Στο Ταμείο, δεν αποδίδεται επίσης, ούτε το 5% του αντιτίμου του εισιτηρίου των αγώνων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης κλπ.           

Είναι εξοργιστικό, να μειώνονται μισθοί και συντάξεις, να επιμηκύνεται ο χρόνος απόδοσης του εφάπαξ και να αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων, με το πρόσχημα ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια και ταυτόχρονα να υπάρχουν μεγαλοεταιρείες που οφείλουν στα ταμεία αυτά και δεν αποδίδουν τους προβλεπόμενους κοινωνικούς πόρους, βλάπτοντας συστηματικά την οικονομική τους ευρωστία και τα συμφέροντα των μετόχων τους.”
      

 

Σχολιάστε