My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δικαίωση για δαπάνη πετρελαίου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι είναι νόμιμο το ένταλμα και η δαπάνη πετρελαίου, ύψους 5 χιλ. ευρώ, για το Νοσοκομείο Κιλκίς, που είχε απορρίψει το Γραφείο Επιτρόπου Κιλκίς, με αποτέλεσμα το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου του 2014 να έχουμε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων, ανεπαρκή θέρμανση και γενικά την οριακή λειτουργία του Ιδρύματος.

nosokomeio-kilkis-001Με αφορμή την απόφαση αυτή, το  Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς απέστηλε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη την ακόλουθη αναφορά – καταγγελία εναντίον του Γραφείου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς:

“Κύριοι Υπουργοί ,

Ήδη με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στις 8/12/2014, επισημάναμε την οριακή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει για τρεις μέρες το νοσοκομείο μας λόγω της πεισματικής άρνησης και της γραφειοκρατικής αγκύλωσης που επέδειξε το Γραφείο Επιτρόπου Κιλκίς με συνέπεια την μη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος πετρελαίου υπ’ αριθμ.: 1785/Α360/27.11.14 Χ.Ε. και αξίας 4.998,08 €, που αφορούσε προμήθεια 4.520 ℓ.

Η μη επαρκής προμήθεια καυσίμων εκείνο το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου του 2014 είχε οδηγήσει σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων, ανεπαρκή θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού χρήσης αλλά και παραγωγής ατμού για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συγκεκριμένα και πέρα των ως άνω, το πλέον σοκαριστικό για εμάς συμβάν ήταν το ότι ξεπάγιασαν ασθενείς και προσωπικό στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας την 3/12-15/12/2014-30/01/2015 λόγω παντελούς έλλειψης πετρελαίου στον οικείο λέβητα, γεγονός το οποίο είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων του τμήματος.

Κύριοι Υπουργοί,

Οι υπηρεσίες του Γ.Ν. Κιλκίς διαβλέποντας την περεταίρω συνέχιση της άκαμπτης στάσης της Επιτρόπου, συνέχισαν τις δραματικές εκκλήσεις προς αυτήν αλλά μάταια. Η προφανής άγνοια κινδύνου και η παντελής έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας οδήγησαν την Επίτροπο σε μια συμπεριφορά αναντίστοιχη με αυτήν που της επιτάσσει ο ρόλος και η ιδιότητα της.

Μάλιστα, σε δημοσιεύματα τοπικού αλλά και πανελλήνιου τύπου που αναφέρονται σε διαρροές από το Γραφείο Επιτρόπου, εγκαλείται και συκοφαντείται το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς αλλά και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ότι δήθεν «υποστηρίξαμε μια μη νόμιμη διαδικασία» και ότι εμείς πιέζαμε την Επίτροπο να εγκρίνει ένα μη νόμιμο ένταλμα.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να εξάρουμε την γενναία στάση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας οι οποίοι εξαρχής  επέμεναν στην νομιμότητα της όλης διαδικασίας, όντας πεπεισμένοι ότι πράττουν το σωστό και το ενδεδειγμένο για την προστασία των ασθενών, προχωρώντας σε όλες εκείνες τις ενέργειες που εξασφάλιζαν, με προσωπική τους όμως ευθύνη, την συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος παρά τις απειλές που εκτόξευε το Γραφείο Επιτρόπου.

Η παρέμβαση όμως της Δικαιοσύνης υπήρξε καθοριστική.

Με μια απόφαση σταθμό το IVΤμήματου Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 4η συνεδρίαση στις 27 Ιανουαρίου 2015 βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Αποφασίζει ότι το επίμαχο ένταλμα και η δαπάνη πετρελαίου την οποία αφορά, είναι πέρα για πέρα νόμιμο, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ απολύτως όλους ΕΜΑΣ και απορρίπτοντας τις αιτιάσεις  της Επιτρόπου.

Αδίκως λοιπόν και εξαιτίας της άσκοπης εμμονής της,διεσύρθη το νοσοκομείο μας και το Σωματείο Εργαζομένων, καθώς εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, ασκώντας παράλληλα τον απαραίτητο έλεγχο στην εξουσία, ακόμη κι αν κάποιοι αδιαφορούν για την ασφαλή λειτουργία του ιστορικού μας ιδρύματος.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων, ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ την ειλικρινή και δημόσια συγγνώμη της που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού μας.”

Σχολιάστε