My Twitter Feed

27 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για τη συνέντευξη τύπου της ΕΝΙΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

ΕΝΙΚ: Βοηθήστε το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Επένδυση κάνναβης σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Έκτακτη ανάγκη ένεκα καιρού -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Αθωώσεις για τη ΚΔΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Γιατροί: SOS για τη Χειρουργική -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Ιδιώτες για Φ.Α. στο Πολύκαστρο -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Αρχή για το επίδομα ενοικίου -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Για τη συνέντευξη τύπου της ΕΝΙΚ

(Βίντεο) Ορισμένα σημεία από τη χθεσινή (Τρίτη) συνέντευξη τύπου των νοσοκομειακών γιατρών του Κιλκίς (ΕΝΙΚ), στα οποία θα μπορούσε κανείς να εστιάσει, πέραν αυτών που αναφέρθηκαν στο σχετικό ρεπορτάζ μας, είναι και τα εξής:

*Πέραν των όσων ειπώθηκαν για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χειρουργική Κλινική, οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΚ τόνισαν ότι από πλευράς διοίκησης του Νοσοκομείου και, κυρίως, της 4ης ΔΥΠΕ που είναι και η κατ` εξοχήν αρμόδια για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαρκή στελέχωση της Κλινικής με επιστημονικό προσωπικό.

*Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, εγκαλώντας τη διοίκηση της ΕΝΙΚ για απραξία, ακόμα και για συγκάλυψη!

*Ο διευθυντής της Καρδιολογικής, Γιώργος Καρακώστας, αναφέρθηκε στην απίστευτη περίπτωση του (πρώην) συναδέλφου του της Χειρουργικής, ο οποίος αγνοείται εδώ και έναν περίπου χρόνο και, όπως λέχθηκε, βρίσκεται μεταξύ της παραίτησης και της απόλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εν λόγω γιατρός βρίσκεται στις ΗΠΑ, με τη φυγή του να έχει γίνει στα μουλωχτά χωρίς καμιά ενημέρωση και με την ΕΝΙΚ να προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά προς το «παρόν» …ας όψεται η νεοελληνική γραφειοκρατία για τη μη έκδοση κάποιας απόφασης.

Ωστόσο, η περίπτωση δεν εξαντλείται στο διοικητικό της κομμάτι. Έχει εξαιρετικά ουσιαστικές επιπτώσεις στο πρόβλημα της Χειρουργικής, καθότι κανείς γιατρός δεν φαίνεται πρόθυμος να διοριστεί σε μια ακέφαλη κλινική με αβέβαιο το εργασιακό του μέλλον.

*Όμως, ο κ. Καρακώστας εξέφρασε και το παράπονο ότι για το πρόβλημα της Χειρουργικής δεν υπήρξε καμιά συμπαράσταση από το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Και σε ερώτηση που του κάναμε διευκρίνισε ότι το δεύτερο νοσοκομείο του νομού μας αρνήθηκε να καλύπτει με γιατρούς του κάποιες εφημερίες σ` αυτό του Κιλκίς.

Βεβαίως, τα θέματα που αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν εξαντλούνται στις πιο πάνω αναφορές μας και ελπίζουμε να επιλυθούν σύντομα για να μην μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Να προσθέσουμε μονάχα ένα διαδικαστικό, που αφορά την ΕΝΙΚ: Όταν διοργανώνεται μια συνέντευξη τύπου, μπορεί ασφαλώς να παραβρίσκονται και παράγοντες της δημόσιας ζωής που έχουν προσκληθεί. Δεν μπορεί, όμως, να δίνεται πρώτα ο λόγος σε αυτούς για τοποθετήσεις, σε μια διαδικασία που θυμίζει παρέλαση ενδιαφερομένων για ψηφοθηρία (μέρες που διανύουμε) και να αναγκάζονται οι δημοσιογράφοι να ζητούν μετ` επιτάσεως το λόγο για να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους. Ευτυχώς, που κάποια στιγμή έγινε αντιληπτό το λάθος και ο διευθυντής της Ορθοπεδικής, Ανέστης Καρανικόλας, ζήτησε ταπεινά συγνώμη!

Γιάννης Καραγιαννίδης

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης από τη GnomiWeb TV:

Σχολιάστε