My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Με Κ. Αρβανίτη η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Πάϊκο: Προβλήματα από βροχοπτώσεις -

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023

Με φωτοβολταϊκά τώρα η ΔΕΥΑΚ -

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2023

Παγκόσμια πρωτιά για τη Doppler! -

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2023

Ο Δήμος Παιονίας για τίτλους κυριότητας

Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, η δημοτική αρχή Παιονίας έχοντας συναίσθηση της ανάγκης ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου για θέματα που τους αφορούν, αλλά και για την ταυτόχρονη προστασία αυτών από άσκοπες ενέργειες που μπορούν ακόμη και να τους βλάψουν, προβαίνει στην παρακάτω δήλωση:

Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες διαφόρων δημοτικών περιοχών όπως η Γουμένισσα, το Στάθη, ο Ομαλός, η Γρίβα, η Δογάνη και το Χαμηλό, με την έκδοση τίτλων κυριότητας για τα παραχωρηθέντα οικόπεδα και αγροτεμάχια αυτών.

Στα πλαίσια αυτής της δέσμευσης έγιναν κατά καιρούς διάφορες συναντήσεις μεταξύ του Δημάρχου κ. Αθανασίου Λαπόρδα, του Αντιδημάρχου κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων όπως του δασάρχη Γουμένισσας κ. Γεώργιου Βούρτσα, του προϊσταμένου του τμήματος τοπογραφίας και εποικισμού της περιφέρειας Κιλκίς κ Νικόλαου Ταχτσίδη και του προϊστάμενου του τμήματος προγραμματισμού του δήμου Παιονίας κ. Γεώργιου Χαμουρούδη.

Όσες συναντήσεις έγιναν πριν της 22-03-2012 είχαν κοινή συνισταμένη την αναμονή ενός νέου νόμου ο οποίος θα ρύθμιζε θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των εποικιστικών ακινήτων.

Εν τέλει στις 22 του Μάρτη ψηφίζεται ο νόμος υπ’αριθμ. 4061, σύμφωνα με τον οποίο, στο άρθρο 14 αναφέρεται ότι, στην έδρα κάθε Περιφέρειας συνιστάται τριμελής Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών, που θα γνωμοδοτεί σχετικά με την παραχώρηση ακινήτων.

Στην τελευταία συνάντηση των ανωτέρω προσώπων που πραγματοποιήθηκε στις 10-05-2012, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης δεσμεύτηκε να πιέσει τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κ.Μ., κ. Διονύση Ψωμιάδη να τον εξουσιοδοτήσει γρηγορότερα, ώστε να προβεί άμεσα στην σύσταση της Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών.

Ταυτόχρονα ο προϊστάμενος του τμήματος τοπογραφίας και εποικισμού κ. Νικόλαος Ταχτσίδης επεσήμανε ότι εάν δεν έρθουν στην υπηρεσία οι διευκρινιστικές αποφάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορούν το νόμο 4061, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες των ανωτέρω οικισμών του δήμου Παιονίας, μπορούν να λυθούν στα πλαίσια αυτού του νόμου, αλλά και εφόσον εντάσσονται στο νόμο αυτό,  δεν γνωρίζουμε πριν διαβάσουμε τις εν λόγω διευκρινιστικές αποφάσεις, τι θα χρειαστεί να προσκομίσουν από δικαιολογητικά οι πολίτες για να αιτηθούν την επίλυση των προβλημάτων τους.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η δημοτική αρχή Παιονίας έχοντας συναίσθηση της σοβαρότητας της υπόθεσης συνιστά στους πολίτες που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις να μην προβούν σε βιαστικές κινήσεις που ενδεχομένως να μην οδηγήσουν πουθενά, και επίσης συνιστά στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους να έχουν καλύτερη συναίσθηση των αρμοδιοτήτων που πηγάζουν από την θέση που αυτοί εκπροσωπούν.

Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε