My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο Δήμος Παιονίας για τίτλους κυριότητας

Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, η δημοτική αρχή Παιονίας έχοντας συναίσθηση της ανάγκης ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου για θέματα που τους αφορούν, αλλά και για την ταυτόχρονη προστασία αυτών από άσκοπες ενέργειες που μπορούν ακόμη και να τους βλάψουν, προβαίνει στην παρακάτω δήλωση:

Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες διαφόρων δημοτικών περιοχών όπως η Γουμένισσα, το Στάθη, ο Ομαλός, η Γρίβα, η Δογάνη και το Χαμηλό, με την έκδοση τίτλων κυριότητας για τα παραχωρηθέντα οικόπεδα και αγροτεμάχια αυτών.

Στα πλαίσια αυτής της δέσμευσης έγιναν κατά καιρούς διάφορες συναντήσεις μεταξύ του Δημάρχου κ. Αθανασίου Λαπόρδα, του Αντιδημάρχου κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων όπως του δασάρχη Γουμένισσας κ. Γεώργιου Βούρτσα, του προϊσταμένου του τμήματος τοπογραφίας και εποικισμού της περιφέρειας Κιλκίς κ Νικόλαου Ταχτσίδη και του προϊστάμενου του τμήματος προγραμματισμού του δήμου Παιονίας κ. Γεώργιου Χαμουρούδη.

Όσες συναντήσεις έγιναν πριν της 22-03-2012 είχαν κοινή συνισταμένη την αναμονή ενός νέου νόμου ο οποίος θα ρύθμιζε θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των εποικιστικών ακινήτων.

Εν τέλει στις 22 του Μάρτη ψηφίζεται ο νόμος υπ’αριθμ. 4061, σύμφωνα με τον οποίο, στο άρθρο 14 αναφέρεται ότι, στην έδρα κάθε Περιφέρειας συνιστάται τριμελής Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών, που θα γνωμοδοτεί σχετικά με την παραχώρηση ακινήτων.

Στην τελευταία συνάντηση των ανωτέρω προσώπων που πραγματοποιήθηκε στις 10-05-2012, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης δεσμεύτηκε να πιέσει τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κ.Μ., κ. Διονύση Ψωμιάδη να τον εξουσιοδοτήσει γρηγορότερα, ώστε να προβεί άμεσα στην σύσταση της Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών.

Ταυτόχρονα ο προϊστάμενος του τμήματος τοπογραφίας και εποικισμού κ. Νικόλαος Ταχτσίδης επεσήμανε ότι εάν δεν έρθουν στην υπηρεσία οι διευκρινιστικές αποφάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορούν το νόμο 4061, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες των ανωτέρω οικισμών του δήμου Παιονίας, μπορούν να λυθούν στα πλαίσια αυτού του νόμου, αλλά και εφόσον εντάσσονται στο νόμο αυτό,  δεν γνωρίζουμε πριν διαβάσουμε τις εν λόγω διευκρινιστικές αποφάσεις, τι θα χρειαστεί να προσκομίσουν από δικαιολογητικά οι πολίτες για να αιτηθούν την επίλυση των προβλημάτων τους.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η δημοτική αρχή Παιονίας έχοντας συναίσθηση της σοβαρότητας της υπόθεσης συνιστά στους πολίτες που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις να μην προβούν σε βιαστικές κινήσεις που ενδεχομένως να μην οδηγήσουν πουθενά, και επίσης συνιστά στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους να έχουν καλύτερη συναίσθηση των αρμοδιοτήτων που πηγάζουν από την θέση που αυτοί εκπροσωπούν.

Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε