My Twitter Feed

9 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Τι είπε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στις ενέργειες του Δήμου Παιονίας στην περιοχή της Ειδομένης, αναφέρθηκε στη τοποθέτησή που έκανε ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ως εισηγητής με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Προσφυγικές Ροές και το Μεταναστευτικό Ζήτημα – Επιπτώσεις στην Κοινωνία, την Οικονομία και τον Τουρισμό».

gountenoudis-kedeΟ κ. Γκουντενούδης επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης των δήμων με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, και εξέφρασε την άποψη πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μία φορά απέδειξε πως μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων όπως είναι το προσφυγικό ζήτημα  και πρόσθεσε πως από το Συνέδριο βγουν όλοι κερδισμένοι.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο το τριήμερο 3 με 6 Ιουνίου, υπογράφηκε μεταξύ των 12 δημάρχων που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ροών, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Παιονίας, η «Έκκληση για μία πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου», που έχει υιοθετηθεί από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), στις 20 Απριλίου του 2016 στη Λευκωσία και την οποία έχουν προσυπογράψει 28 Εθνικές Ενώσεις Δήμων ανά την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου, η πολιτική της ΚΕΔΕ κινείται σε έξι άξονες σχετικούς με το ρόλο  και την προσέγγιση των δήμων στη διαχείριση των προσφυγικών πληθυσμών, τον συντονισμό των πολιτικών και δράσεων δικτύωσης, το χρηματοδοτικό πλαίσιο των δράσεων, την υποδοχή και υποστήριξη των προσφύγων,  την προώθηση της ένταξης των προσφύγων και τις ανάλογες ενέργειες ευαισθητοποίησης των δημοτών. Κρίσιμο και σημαντικό είναι παράλληλα το ζήτημα της αναλογικής κατανομής των προσφύγων ώστε να μπορέσουν οι Ο.Τ.Α.  να ανταποκριθούν με τη συνδρομή των κυβερνητικών δράσεων.

 

 

 

 

Σχολιάστε