My Twitter Feed

25 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρση του περί ευθύνης υπουργών -

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL

Η ALUMIL ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο καινοτόμο έργο RecAL (Recycling technologies for circular ALuminium), που αποτελεί μια σημαντική ερευνητική πρωτοβουλία, η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο στη Βιέννη και φιλοδοξεί να φέρει την «επανάσταση» στην ανακύκλωση αλουμινίου στην Ευρώπη.

Η συμμετοχή της ALUMIL ως βασικού εταίρου στο ευρωπαϊκό έργο οφείλεται στη μακροχρόνια στρατηγική της εταιρείας με άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, καθώς και στην τεχνογνωσία της στην ανακύκλωση αλουμινίου, η οποία επικυρώθηκε επίσημα μέσω του λανσαρίσματος του καινοτόμου Loop60, του πρώτου πιστοποιημένου αλουμινίου στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό.

Όπως σημειώνει η επιχείρηση, η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας και του αναπτυξιακού πλάνου της, όπως μαρτυρά και η δημιουργία της υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας scrap αλουμινίου, στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ που ολοκληρώθηκε το 2020, διασφαλίζοντας μια αποτελεσματική γραμμή παραγωγής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης αλουμινίου υψηλής ποιότητας – η πρώτη στην Ελλάδα.

Το έργο RecAL χρηματοδοτείται με 10,6 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος Horizon Europe. Οι συνολικά 19 εταίροι από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα εργαστούν υπό τον συντονισμό του AIT Austrian Institute of Technology -LKR, πάνω στην προώθηση 14 βασικών τεχνολογικών λύσεων, που θα ενσωματωθούν σε ένα ψηφιακό, κοινωνικό-τεχνικό οικοσύστημα.

Σχολιάστε