My Twitter Feed

23 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρση του περί ευθύνης υπουργών -

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη

(Βίντεο) Ο Γιώργος Φλωρίδης έγινε ο πρώτος υπουργός της Κυβέρνησης που παίρνει σαφείς και καθαρές αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου στον AΝΤ1, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι “εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν ήμουν στη θέση του”, διευκρινίζοντας ότι μιλάει για το επίπεδο των πολιτικών ευθυνών.

“Ναι είναι καθαρό. Και δεν υπάρχουν πολλοί σαν και εμένα που έχουν παραδώσει την έδρα τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Ο νυν υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση του ανακριτή να διευρύνει την έρευνά του για να μην μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για το φορτίο του ενός τρένου, την απώλεια των βίντεο και τις διαστάσεις των πραγματογνωμόνων, του διορισμένου από τις αρχές και εκείνου των συγγενών των θυμάτων.

Οι δηλώσεις του κ. Φλωρίδη ήρθαν λίγες ώρες μετά από σχετικές τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ, Λευτέρη Κτιστάκη και Γιώργου Σταμάτη, οι οποίοι επίσης πήραν αποστάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης είπε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η τυχόν παραίτηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από την βουλευτική ασυλία, ενώ κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ζήτημα επανήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «το “άδειασμα” ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για “ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα” όσον αφορά την άρση του άρθρου 86 για τον πρώην υπουργό, ενώ σημείωσε επίσης πως “κανένας δεν είναι α πριόρι ένοχος ή α πριόρι αθώος”.

»Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι δεν θα κατέβαινε καν στις εκλογές εάν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ενώ οι βουλευτές της κυβέρνησης, Γιώργος Σταμάτης, Λευτέρης Κτιστάκης και Φίλιππος Φόρτωμας πήραν αποστάσεις από τον βουλευτή Σερρών, τονίζοντας πως στη θέση του θα είχαν ήδη ζητήσει την άρση της ασυλίας τους για να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε