My Twitter Feed

16 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη

Την ικανοποίησή του για τη ψήφιση (στις 15 Μαρτίου) νομοσχεδίου που αφορά στη μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους δικηγόρους, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, κάνοντας λόγο για “μια εξαιρετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου έχουμε την τιμή και τη χαρά να προΐσταται ο συνάδελφος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Γεώργιος Φλωρίδης”.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για πρώτη φορά η πολιτεία αναβαθμίζει τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και υλοποιεί την νομοθετική επιταγή ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και ότι η θέση του είναι θεμελιώδης, ισότιμη, ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της.

Ως εκ τούτου, ο δικηγόρος θα συντάσσει αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιάς, θα εκδίδει κληρονομητήρια και θα προβαίνει σε εγγραφή και εξάλειψη προσημειώσεων υποθηκών και ένορκες βεβαιώσεις.

Παράλληλα δίνεται λύση με την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των υπολοίπων (20%) των γραμματίων νομικής βοήθειας 2019-2022, αλλά και την πληρωμή των γραμματίων της νομικής Βοηθείας έτους 2023.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΚ αναφέρει και τα εξής:

“Πρόκειται για τομή στη λειτουργία της δικαιοσύνης στην οποία μόνο θετικό πρόσημο μπορούμε να προσδώσουμε.

Επομένως, χαιρετίζουμε την ψήφιση του ως άνω νόμου με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αναμένουμε κι άλλες τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη και την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και στην αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης”.

Σχολιάστε