My Twitter Feed

15 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές για Νομαρχιακή -

Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς

Το Κύπελλο Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας κατακυρώνεται δικαιωματικά στο Κιλκίς καθώς φιλοξενεί για πολλοστή φορά την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή στους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ενταγμένους στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλάτου, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου στον Λόφο Αγίου Γεωργίου.

Η περιοχή είναι δημοφιλής στον ποδηλατικό κόσμο από προηγούμενες διοργανώσεις και θεωρείται ιδανική διαδρομή για το άθλημα και το απολαυστικό της τοπίο. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κιλκίς, όπως επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οι παράγοντες της ποδηλασίας, είναι το εξαιρετικό επαρχιακό του δίκτυο, η σχεδόν μηδενική κίνηση οχημάτων και η ομορφιά του τοπίου που καθιστούν την περιοχή επισκέψιμη και ελκυστική.

Τη διοργανωτική σφραγίδα των διεθνών αθλητικών αγώνων έχουν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ομοσπονδίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ομοσπονδίας, ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’Ποδηλάτης’’ και την αιγίδα τους ο Δήμος Κιλκίς.

Το ποδηλατικό διήμερο ανοίγουν οι διασυλλογικοί αγώνες μικρών κατηγοριών, μεθαύριο Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:00, με τους αθλητές του διεθνούς αγώνα να τεστάρουν την διαδρομή της εντυπωσιακής και γρήγορης διαδρομής των 1800 μέτρων από τις 11:30.

Στις 12:00  οι διοργανωτές καλωσορίζουν τις ομάδες και μετά την τεχνική ενημέρωση στις 13:00 ξεκινάει το κύριο μέρος των αγώνων. Παράλληλα με αφορμή το αποκριάτικο τριήμερο θα γίνει διαγωνισμός και παιχνίδια μασκαρέματος για μικρά παιδιά.

Την επόμενη ημέρα τη σκυτάλη παίρνει το ολυμπιακό αγώνισμα του XCO  στην γνωστή πλέον διαδρομή των 4000 μέτρων με τους αγώνες να ξεκινούν στις 11:00.

Οι διεθνείς αγώνες ποδηλασίας, πέραν του αθλητικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν, συνιστούν για τον Δήμο Κιλκίς και μία μορφή επένδυσης στον αθλητικό τουρισμό και αφήνουν ένα εξαιρετικό αποτύπωμα στην πόλη. Οι αθλητές, οι συνοδοί τους και οι φίλοι που ακολουθούν το άθλημα, μένουν στην πόλη του Κιλκίς κατά το διήμερο της διοργάνωσης και δίνουν με την παρουσία τους ζωντάνια και οικονομικές ανάσες στην τοπική αγορά.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι διοργανωτές προσκαλούν τους πολίτες και τους φιλάθλους να ανηφορίσουν στον Λόφο Αγίου Γεωργίου αυτό το Σαββατοκύριακο και να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό ολυμπιακό άθλημα με πλούσιο θέαμα και ανταγωνισμό.

Σχολιάστε