My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΠΑΜΕ: Απολύσεις στην ΑΛΟΥΜΥΛ

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κ.Μακεδονίας που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, η ΑΛΟΥΜΥΛ προχώρησε τελευταία σε απολύσεις 40 περίπου εργαζομένων, για τις οποίες η οργάνωση να ζητά την ανάκλησή τους.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε μετά από εξόρμηση που πραγματοποίησε στη ΑΛΟΥΜΥΛ, στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, η Επιτροπή καλώντας τους εργαζόμενους “σε οργάνωση στα συνδικάτα και σε συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις”, αναφέρει τα εξής:

“Η επιχείρηση έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μαζικές απολύσεις περίπου 40 εργαζομένων, φορτώνοντάς τους τις αυξομειώσεις της παραγωγής και τα προβλήματα αποπληρωμής των δανείων που έχει. Εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Μετάλλου προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Κιλκίς και αναμένεται πραγματοποίηση τριμερούς. Η Επιτροπή έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων που κάνει η Διοίκηση της “ΑΛΟΥΜΙΛ” και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της.

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, η εργοδοσία της “ΑΛΟΥΜΙΛ”, όπως και το σύνολο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αξιοποιεί όλα τα μέτρα των μνημονίων (όπως οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων), με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς της.

Ο όμιλος “ΑΛΟΥΜΙΛ” φορτώνει τις αυξομειώσεις της παραγωγής και τα προβλήματα αποπληρωμής των δανείων που έχει στις πλάτες δεκάδων συναδέλφων μας, πετώντας τους στην ανεργία. Είναι δηλαδή ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα επιχείρησης, που, αφού για χρόνια γιγαντώθηκε και επεκτάθηκε ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους της, τώρα πλέον σταθερά επιδιώκει να έχει εργαζόμενους-λάστιχο, που θα τους εκμεταλλεύεται σαν σύγχρονους σκλάβους, προσλαμβάνοντας και απολύοντας τους όποτε έχει δουλειά.

Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” κυβέρνησης και εργοδοσίας!

Δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα, με σμπαραλιασμένα δικαιώματα, ταυτίζοντας τα συμφέροντά μας με αυτά του εργοδότη.

Ήρθε η ώρα να χαράξουμε το δικό μας δρόμο!

Είναι καιρός να δοκιμάσουμε το δρόμο του αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης! Οι συνάδελφοί μας που το προσπάθησαν στο κάτεργο της “COSCO” στο λιμάνι του Πειραιά, κατάφεραν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την εργοδοσία, παλεύοντας μέσα από κινητοποιήσεις την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και δικαιώματα. Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, όπου υπέγραψαν κλαδική σύμβαση με αυξήσεις!

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, ανάκληση όλων των απολύσεων!

Επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών μας!

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Όχι στις ατομικές συμβάσεις. Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους!

Οι δημοτικές αρχές του Νομού Κιλκίς και οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων και των οικογενειών τους. Να μη γίνεται καμία διακοπή σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, τηλεπικοινωνίες!

Άμεσα κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 1000 ευρώ στους απολυμένους!».

Σχολιάστε