My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πρώτα οι… εμπαθείς ομάδες!

Του Γιώργου Τσιάρα.


Εντάξει, είναι να τρελαίνεται κανείς με τους πολιτικούς μας. Σε αντίθεση, βλέπετε, με τους περισσότερους ομολόγους τους σε όλο τον κόσμο –με λίγες εξαιρέσεις, όπως π.χ. οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες σε κρούσματα και θανάτους Ηνωμένες Πολιτείες–, που θα εμβολιαστούν όταν έρθει η ώρα τους και ανάλογα με την ηλικία και/ή το ιατρικό ιστορικό τους, ώστε να μην προκαλέσουν κι άλλο το δημόσιο αίσθημα, οι ξύπνιοι οι δικοί μας το είδαν αλλιώς το όνειρο και είπανε να… κεραστούνε πρώτοι από τα ήδη μετρημένα –και σε κάθε περίπτωση πολύ λιγότερα απ’ όσα μας υπόσχονταν– μαγικά φιαλίδια του δρος Μπουρλά!

Κι έτσι, δίπλα στις γνωστές ευπαθείς ομάδες που έχουν παγκοσμίως αναγνωρισμένη προτεραιότητα, δηλαδή τους υγειονομικούς (με πρώτους φυσικά όσους δίνουν τη μάχη στα μαρμαρένια αλώνια των ΜΕΘ) και τους υπερήλικες και χρόνια ασθενείς που μένουν σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές φροντίδας, οι ηγήτορές μας «τσόνταραν» και μια παράγραφο που προβλέπει τον εμβολιασμό του «προσωπικού προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης»!

Και αμέσως άρχισαν οι ομορφιές: όπως έδειξε η χθεσινή καταγγελία από το «Σωτηρία», δεκάδες μάχιμοι γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες και τραυματιοφορείς του νοσοκομείου αναφοράς χρειάστηκε να περιμένουν στην ουρά και να εμβολιαστούν με καθυστέρηση, ώστε να ανοσοποιηθούν πρώτοι οι «άριστοι» υπουργοί μας – άνθρωποι δηλαδή που στην πλειονότητά τους ουδεμία σχέση έχουν με την πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του ιού!

Και μετά, δυστυχώς θα πάρουν σειρά άλλοι «άκαπνοι» – γραφειοκράτες των υπουργείων, βουλευτάδες, στρατιωτικοί και διοικητές σωμάτων ασφαλείας και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι και καρεκλοκένταυροι. Γιατί, όλα κι όλα: η χώρα μας διαθέτει ένα πολυάριθμο «επιτελικό κράτος», που πρέπει να «θωρακιστεί»! Ουαί υμίν, (γενικοί) γραμματείς και Φαρισαίοι…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε