My Twitter Feed

4 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι λένε για τις καταστροφές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κιλτίδης: Είμαι όπως πάντα παρών -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ο διαγωνισμός πιροσκί της Ευκαρπίας

Το πιροσκί, από τα πιο δημοφιλή ποντιακά εδέσματα, είχε τη Κυριακή 3 Ιουλίου την τιμητική του στην Ευκαρπία, όπου και πραγματοποιήθηκε ο 14ος διαγωνισμός για το πιο εύγευστο πιροσκί.

Η ευρύχωρη πλατεία της Κοινότητας λειτούργησε ως δημιουργικό εργαστήρι γευσιγνωσίας με τις γυναίκες κατά κύριο λόγο αλλά και τους άνδρες της Ευκαρπίας, της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Κιλκίς και των Πολιτιστικών Ποντιακών Συλλόγων Δροσάτου, Αγίου Αντωνίου ‘’Τα Κρούσια’’ και Λευκώνα Σερρών να πλάθουν τη ζύμη, να βοηθούν στη γέμιση του τυριού και να τηγανίζουν τα πιροσκί διαθέτοντας δωρεάν το εκλεκτό τοπικό προϊόν στους πολίτες και σε εκατοντάδες επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή που συνέρρευσαν στην εκδήλωση.

Η διοργάνωση, όπως επισήμανε και στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ,έχει μετεξελιχθεί σε ένα λαμπρό πολιτιστικό θεσμό πκαι γι` αυτό ο δήμος επιχορήγησε γενναία τον διοργανωτή φορέα, Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Λαβάς’’.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, ο μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Στον 14ο διαγωνισμό ως καλύτερο ψηφίστηκε το πιροσκί που παρασκεύασαν οι γυναίκες της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Σχολιάστε