My Twitter Feed

15 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένουμε …μονοψήφιοι -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ο αρχαιολογικός οδηγός του Κιλκίς

Η επανέκδοση του Αρχαιολογικού οδηγού του νομού Κιλκίς παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κιλκίς, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016. Το έργο είναι προϊόν της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Fyrom μέσα από το πρόγραμμα HERITAGE PROTECT. Από Ελληνικής πλευράς μετείχαν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς και από πλευράς FYROM, ο Δήμος Στρώμνιτσας.

savvopoulouΗ πρώτη έκδοση της «Αρχαιολογικής Περιήγησης στο νομό Κιλκίς από τα προϊστορικά μέχρι τα παλαιοχριστιανικά χρόνια» πραγματοποιήθηκε το 1998 επί νομαρχίας Θ. Παραστατίδη. Την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκε η εμπλουτισμένη επανέκδοση του έργου που φέρει την σφραγίδα της αρχαιολόγου, Θώμης Σαββοπούλου.

Η εκδήλωση, τη οποία παρουσίασε η Μαριάννα Σκουλαρικά (Υπάλληλος της Δ.νσης Ανάπτυξης της Π.Ε Κιλκίς), ξεκίνησε με χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Βεργίδη, ο οποίος αφού εξήρε το έργο της κ. Σαββοπούλου, την ευχαρίστησε για την 30χρονη παρουσία της στο νομό και την πολύτιμη προσφορά της. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του εταίρου δήμου Κιλκίς ο αντιδήμαρχος, Δημ.Τσαντάκης.

Την σημαντικότητα του έργου της κ. Σαββοπούλου εξήρε στο χαιρετισμό της η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Ελένη Κοτσαμποπούλου. Την ευθύνη της συνολικής παρουσίασης του νέου εμπλουτισμένου οδηγού είχε η Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η κ.Βελένη αφού περιέγραψε σε αδρές γραμμές το σημαντικό έργο της κ. Σαββοπούλου, ανέφερε ότι με την έκδοση και την επανέκδοση του «οδηγού», πιστοποιείται με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο η μακραίωνη ιστορική συνέχεια της ευρύτερης περιοχής. Μια συνέχεια την οποία πιστοποιούν τόσο τα κείμενα πολλών ιστορικών και συγγραφέων όσο και τα σημαντικά ευρήματα από το μακροχρόνιο ανασκαφικό έργο της κ. Σαββοπούλου.

Τελευταία έλαβε το λόγο, εμφανώς συγκινημένη η αρχαιολόγος-συγγραφέας του «Οδηγού». Η κ. Σαββοπούλου αναφερόμενη εν συντομία στην παρουσίαση και το ανασκαφικό της έργο, ευχαρίστησε όλους, από τους επίτιμους φορείς μέχρι τους απλούς πολίτες χωρίς τη συνδρομή των οποίων το όλο έργο θα ήταν δυσχερές εως αδύνατο.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και συζήτηση στο αίθριο χώρο του Επιμελητήριου Κιλκίς.

Σχολιάστε