My Twitter Feed

15 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένουμε …μονοψήφιοι -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών

Στη θύελλα αντιδράσεων από παραγωγούς και μικρομεσαίους εμπόρους, αναφέρεται ο επικεφαλής της παράταξης “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ”, Δημήτρης Αγαθόπουλος, καθώς η κυβέρνηση φέρνει σχέδιο νόμου “το οποίο θα περιλαμβάνει την εκχώρηση των λαϊκών αγορών σε εργολάβους και μεγαλεμπόρους”.

Στη δήλωσή του, ο κ. Αγαθόπουλος τονίζοντας ότι η παράταξη θα σταθεί δίπλα στους παραγωγούς και τους μικρομεσαίους εμπόρους, αναφέρει και τα εξής:

“Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι παραγωγών και εμπόρων, ουσιαστικά, η κυβέρνηση της Ν.Δ. βάζει στο στόχαστρο τις λαϊκές αγορές, καθώς αναμένεται να φέρει σχέδιο νόμου το οποίο θα περιλαμβάνει την εκχώρηση των Λαϊκών Αγορών σε ιδιώτες αλλά και την αδειοδότηση νομικών προσώπων – εταιρειών για τον πλειστηριασμό των θέσεων ανά τριετία!

Ήδη έχει εκδηλώσει την αντίθεσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, όπως και το σωματείο μικροπωλητών Κιλκίς, αποκαλύπτοντας ότι το σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, ορίζει τον πλειστηριασμό των θέσεων και βγάζει κάθε τρία χρόνια «στο σφυρί» τις θέσεις, ενώ παράλληλα εμπλέκει τους δήμους να γνωμοδοτούν για τον καθορισμό του ύψους του ανταποδοτικού τέλους προς τον φορέα διαχείρισης. Επίσης, φέρεται να καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών (Διοικητικά Συμβούλια) και να εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Η είσοδος ιδιωτών στις λαϊκές αγορές αναμένεται να δημιουργήσει έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κέρδος των μεγαλεμπόρων εις βάρος των μικροπωλητών και τη μετατροπή τους σε υπαίθρια μίνι μάρκετ με αγνώστου προελεύσεως προϊόντα.

Ο στόχος του υπουργείου είναι διπλός, να ισοπεδώσει τους παραγωγούς και όλους όσους δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και να καταργήσει τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών στη στήριξη των νοικοκυριών με φτηνά και φρέσκα προϊόντα.

Θα σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς και τους μικρομεσαίους εμπόρους και θα αντιταχθούμε σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, εάν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας, που ούτε προς όφελος των παραγωγών ούτε προς όφελος των καταναλωτών στοχεύουν, αλλά στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.”

Σχολιάστε