My Twitter Feed

7 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Η επίσκεψη Στολτίδη σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022

Πορεία ενάντια στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τι λέει η ΕΠΣΚ για τον επίμαχο αγώνα -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση για το “Παπανικολάου”

*Δήλωση Γ. Φραγγίδη για τη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ερώτηση για ενδελεχή έρευνα της πυρκαγιάς στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, που οδήγησε στον τραγικό θάνατο δύο ασθενών και στον τραυματισμό νοσηλευόμενων, κατέθεσαν οι βουλευτές – υπεύθυνοι των αντίστοιχων κοινοβουλευτικών τομέων του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Μουλκιώτης, τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Μπουρχάν Μπαράν και Ανδρέας Πουλάς, οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης και η Γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν να ενημερωθούν για τον επίσημο απολογισμό τραυματιών και καταστροφών, την ύπαρξη πλάνου αποκατάστασης των ζημιών της πυρκαγιάς, την πρόβλεψη που έγινε για την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη των ασθενών της κλινικής covid που επλήγη, καθώς και αν πρόκειται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θανόντων.

Επιπλέον, οι βουλευτές ρωτούν να μάθουν ποιες ενέργειες έγιναν για τη διερεύνηση του συμβάντος και ενδεχόμενων ευθυνών, για το αν ακολουθήθηκαν συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της κατάστασης και αν το νοσοκομείο διαθέτει την ανάλογη ετοιμότητα, όπως μελέτη πυρασφάλειας και σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση κινδύνων, στο οποίο να έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό.

Τέλος, θέτουν ερωτήματα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων από τον νόμο μέτρων υγείας και ασφάλειας στο χώρο του νοσοκομείου και την διεξαγωγή ελέγχων σχετικά με την τήρησή τους από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για τη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιερώνει την ημέρα αυτή στην υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σ΄αυτόν. Με την πανδημία παρούσα για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά και με τη ρύπανση του πλανήτη να επιδεινώνεται και ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα να αυξάνονται, καθίσταται αναγκαία συνθήκη η οργάνωση δράσεων που θα εξασφαλίζουν την διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη, προάγοντας παράλληλα την ευημερία.

Τα δύο χρόνια πανδημίας ανέδειξαν τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκτός από την αυτονόητη επιδίωξη της ισότιμης και χωρίς διακρίσεις πρόσβασης του πολίτη στις δημόσιες δομές, απαιτείται η άμεση αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των δομών Υγείας, με άμεση ενίσχυση και στελέχωσή τους, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου παροχών υγείας για όλους τους πολίτες.

Η υγεία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Οι ανισότητες, οι παραλείψεις και οι αστοχίες στην οργάνωση και τη λειτουργίας του τομέα της υγείας μπορούν να προληφθούν με τις κατάλληλες στρατηγικές, με τη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών που θα προέρχονται από εθνική συνεννόηση κομμάτων και θεσμικών φορέων και στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σχολιάστε