My Twitter Feed

6 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τι λέει η ΕΠΣΚ για τον επίμαχο αγώνα -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς

Καταγγέλλοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για προειδοποιητική αποχή των μελών του επί πέντε εργάσιμες ημέρες, από 6 μέχρι και 12 Απριλίου, από όλες τις δίκες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο.

“Είναι απαράδεκτο να εισάγεται, ερήμην των δικηγόρων, νομοσχέδιο προς ψήφιση που αφορά στον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, διά του οποίου θα ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα, όπως η αρμοδιότητα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κλπ της χώρας, η συγχώνευση Πρωτοδικείων μέσω της χρήσης ψηφιακών υποδομών (τηλεδίκες) και η εξάλειψη της φυσικής παρουσίας των δικηγόρων στα ακροατήρια”, τονίζει ο Σύλλογος στην σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει και τα εξής:

“Θεωρείται ανεπίτρεπτη η περαιτέρω αποδυνάμωση των περιφερειακών Πρωτοδικείων και η συρρίκνωση της δικαστηριακής ύλης αυτών, η οποία έχει επέλθει ήδη με το άρθρο 359 του ν. 4700/2020 και επαναλαμβάνεται με το άρθρο 4 παρ 6 του σχεδίου νόμου, το οποίο προβλέπει τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα πολιτικά Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης για να εκδικάζουν με αποκλειστική αρμοδιότητα συγκεκριμένης φύσεως υποθέσεις από όλη την περιφέρεια. Οι παραπάνω ρυθμίσεις αφορούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα χωρίς καμία διαβούλευση με τον νομικό κόσμο της χώρας.

Β) Αποχή των μελών του από τις ποινικές δίκες α’ βαθμού, όπου υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠοινΚ (είτε αυτοτελώς, είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), είτε κακουργηματικού είτε και πλημμεληματικού χαρακτήρα, από 6-4-2022 μέχρι και 15-4-2022. Είναι αδιανόητο, σε ένα κράτος δικαίου να μην επιτρέπεται η αναστολή ή μετατροπή της ποινής και να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η τυχόν ασκηθείσα έφεση τόσο σε περιπτώσεις καταδίκης για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όσο, πολύ περισσότερο, σε περιπτώσεις καταδίκης για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και αυτό μάλιστα να επιβάλλεται και με διάταξη αναδρομικής ισχύος. (Από την αποχή εξαιρούνται οι υποθέσεις που έχουν συμπληρώσει εξαετία (όταν αφορούν πλημμέλημα) ή δεκαπενταετία (όταν αφορούν κακούργημα) και δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, καθώς και όσες αφορούν σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 14 μήνες προσωρινής κρατήσεως).

Γ) Καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, διότι νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που το αφορούν, πρώτον, χωρίς καμία διαβούλευση, δεύτερον, εις βάρος του δικηγορικού σώματος και της δικαιοσύνης και τρίτον, εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.”

Σχολιάστε