My Twitter Feed

22 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δήλωση για Καραμανλή με αιχμές -

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023

Προχωρά η μεταφορά νερού -

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023

Κραυγή εργαστηριακών γιατρών -

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023

Δημητριάδης: Όλοι μαζί για το Κιλκίς -

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ:Με έκπληξη ο συνδυασμός -

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2023

Ευκαιρίες και στόχοι της νέας ΚΑΠ -

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2023

Με Ν. Δένδια η πίτα της ΝΔ Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2023

Απεργία των εκπαιδευτικών Κιλκίς -

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023

Δήλωση για Καραμανλή με αιχμές

«Η πολιτική παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης. Στο επίκεντρο τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται».

Αυτό υπογραμμίζουν με σαφείς αιχμές προς τον κ. Μητσοτάκη και τη κυβέρνησή του, τα γνωστά πέντε πρώην στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων κι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς, Σάββας Τσιτουρίδης.

Στη κοινή δήλωσή τους οι «πέντε» (πρώην προέδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κρινιώ Κανελλοπούλου, πρώην Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και πρώην υπουργοί Χρήστος Ζώης,  Άρης Σπηλιωτοπούλος και Σάββας Τσιτουρίδης) τονίζουν τα εξής:

“Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μη συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην παράταξη που υπηρέτησε,

Ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε πολλά. Με αμετακίνητη πίστη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα δημοκρατικά ιδεώδη, τη διαφύλαξη  των εθνικών συμφερόντων και τον πολιτικό πολιτισμό διεύρυνε σημαντικά την παράταξη του. Με κύρια έκφραση τον μεσαίο πολιτικό χώρο έθεσε το θεμέλιο λίθο ενός ελεύθερου και ανοιχτού πολιτικού χώρου με στόχευση στη σύνεση, το μέτρο και τη συναίνεση. Μια παρακαταθήκη πού πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.

Η παρακαταθήκη αυτή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης. Στο επίκεντρο τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται.

Σε αυτά πίστεψε, για αυτά αγωνίστηκε διαχρονικά ο Κώστας Καραμανλής.“

Σχολιάστε