My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

“Ανοίξτε το νέο αναπτυξιακό νόμο”

Την ένταξη στο νέο αναπτυξιακό νόμο, επενδύσεων που υλοποιήθηκαν από τις αρχές του 2015, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, μ` επιστολή του προς τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

xrimata-ependyseis-001Το αίτημα αφορά συγκεκριμένα την εταιρεία «Χατζηιωάννου – Ανώνυμη Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία», η οποία μέσα στο 2015 προέβη σε επενδύσεις ύψους πάνω από 8 εκατ. ευρώ, και προκειμένου να επενδύσει άλλα 10 εκατ. ευρώ με σκοπό την ανάπτυξη των πωλήσεων στα Βαλκάνια και την ΕΕ, ζητά να ενταχθεί στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

Η επιστολή προς τους Γ. Σταθάκη, Αλ. Χαρίτση και Θ. Τζάκρη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι απόλυτα αναγκαίο ο νέος αναπτυξιακός νόμος να λειτουργήσει ως ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης. Να στηρίξει τις υγιείς επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν, αλλά ακόμη περισσότερο αυτές τις επιχειρήσεις που πέτυχαν την ανάπτυξη ρισκάροντας σημαντικά ίδια κεφάλαια. Να στηρίξει εταιρείες που θα επανεπενδύσουν τα κέρδη τους στην επιχείρηση τους, στον τόπο τους, στην χώρα μας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το αίτημα μας συγκεκριμένα, αφορά τον νέο επενδυτικό νόμο και την ένταξη σε αυτόν επενδύσεων που υλοποιήθηκαν από τις αρχές του 2015.

Αφορά πολύ συγκεκριμένα την εταιρεία «Χατζηιωάννου Ανώνυμη Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία» η οποία μέσα στη δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία του 2015, προέβη σε επενδύσεις ύψους πάνω από 8.000.000 ευρώ. 

Η εταιρεία «Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ» δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής κυματοειδούς χαρτιού και χαρτονιού, κιβωτίων από χαρτί και χαρτόνι, είναι μια καθετοποιημένη κυτιοποιία με σύγχρονες εγκαταστάσεις προεκτύπωσης, διαμόρφωσης και φινιρίσματος. Με την υλοποίηση της επένδυσης έχει καταστεί μία εκ των ηγετών στον  τομέα της στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου.

Στόχος της εταιρείας είναι να υλοποιήσει άμεσα και νέες επενδύσεις με σκοπό την ανάπτυξη των πωλήσεων στα Βαλκάνια και την ΕΕ. Ο νέος αυτός στόχος είναι μια επένδυση της τάξης των 10 εκ. ευρώ στην οποία θα επαναεπενδυθούν ίδια κεφάλαια από την κερδοφορία της επιχείρησης.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι αναγκαίο για την εταιρεία να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στον νέο αναπτυξιακό νόμο των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του 2015.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε μικρο-περιφέρεια αλλά και για την χώρα μας, η δημιουργία νέων δυναμικών επενδύσεων που συνδράμουν στην αύξηση της απασχόλησης, την μείωση των αρνητικών αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης και τελικά στη διαμόρφωση  θετικού ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών.

Συνοψίζοντας ο νέος αναπτυξιακός νόμος στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι αναγκαίο να επιτύχει σημαντικούς αναπτυξιακούς στόχους, στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μέσα από την υποστήριξη Ελληνικών επιχειρήσεων που επιλέγουν και επιμένουν να επενδύουν στη χώρα μας. 

Ευελπιστώντας ότι το αίτημα μας θα γίνει αποδεκτό

Σχολιάστε