My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Στενάχωρα διλήμματα

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Τα διλήμματα είναι πάντα στενάχωρα. Και γίνονται ακόμη πιο στενάχωρα αν απουσιάζει από το τραπέζι η επιθυμητή λύση, αν δηλαδή καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σ’ ένα πολύ κακό και σ’ ένα μικρότερο κακό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι διέξοδοι δεν είναι πολλές: είτε κλείνεις τη μύτη και ψηφίζεις το μικρότερο κακό για να αποτρέψεις μια μεγαλύτερη συμφορά είτε αρνείσαι να πάρεις μέρος στη διαδικασία με το επιχείρημα ότι δεν σε αφορά το δίλημμα που βάζει η συγκυρία.

Τέτοιου τύπου προβλήματα φαντάζομαι ότι είχαν πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές αφού έπρεπε να προτιμήσουν ή την γκρίζα Κλίντον ή την αποχή. Κέρδισε ο Τραμπ.

Τέτοιου τύπου προβλήματα είχαν οι Γάλλοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2001 όταν έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ του φασίστα Λεπέν και του «απατεώνα» Σιράκ. Τότε νίκησε με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες των αριστερών και κεντροαριστερών ψηφοφόρων ο «απατεώνας» Σιράκ που εκπροσωπούσε το μικρότερο κακό.

Στην ίδια θέση πιθανότατα θα βρεθούν ξανά οι Γάλλοι, στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στον δεύτερο γύρο δεν πρόκειται να υπάρχει υποψήφιος της Αριστεράς είτε στη σοσιαλδημοκρατική εκδοχή της είτε στη ριζοσπαστική. Οπότε με τον Φιγιόν που είναι πολύ δεξιός ή με τη Λεπέν που πιο δεξιά δεν γίνεται;

Και απ’ ό,τι φαίνεται, πάλι με τη στήριξη των οπαδών της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς πρόεδρος της Γαλλίας θα εκλεγεί ο θατσερικός Φρανσουά Φιγιόν για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα κινείται στον αντίποδα των απόψεων της Αριστεράς.

Η χώρα πάντως δεν θα πέσει στα χέρια της γραβατωμένης Ακρας Δεξιάς. Απ’ τα ολότελα…

Οσο για την Αριστερά, αυτή θα ψάχνει για ακόμη μία φορά τι έκανε στραβά και οι πολίτες τής γύρισαν την πλάτη. Και έκανε πολλά στραβά και η Σοσιαλδημοκρατία και η ριζοσπαστική Αριστερά.

Η πρώτη συνθηκολόγησε άνευ όρων με τον νεοφιλελευθερισμό και άφησε τον Σόιμπλε να κάνει κουμάντο στην Ευρώπη και η δεύτερη πελαγοδρομούσε πολυδιασπασμένη και σε διαρκή ανταγωνισμό για το ποιο κομμάτι της εκφράζει αυθεντικότερα την ιστορική κληρονομιά, μην εννοώντας να καταλάβει ότι η αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου αφορά μόνον κάποιες ασήμαντες μειοψηφίες και πως δεν αρκούν η άρνηση και η αντίσταση για να κερδίσει τις ψυχές των ανθρώπων.

Ανάγωγα

Μήπως υπάρχει κανένα νέο για το πότε θα καθαρογραφεί και θα δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών;

Οι μέρες περνούν, οι εβδομάδες περνούν, το ΕΣΡ συγκροτήθηκε, τα μέλη του ορκίστηκαν και ανέλαβαν δουλειά κι ακόμη τίποτε.

Αλλοι ανησυχούν με την καθυστέρηση και άλλοι χαίρονται.

Τόσο χρόνο ούτε ο Μωυσής δεν έκανε για να μεταφέρει τις Δέκα Εντολές στους πιστούς.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε