My Twitter Feed

20 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ELVIAL: Εξαγωγές και επέκταση -

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος, 2019

Διακήρυξη θέσεων και προτάσεων -

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος, 2019

Θέσεις εργασίας σε Κουκάκη AE -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

ΠΟΛΙΣ: Το καμάρι της πόλης!

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο Κιλκίς «η Πόλις» έχει πλέον καταγραφεί στην πολιτισμική «βίβλο» του Κιλκίς και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

polis2Όταν το σχήμα ξεκίνησε την «δράση» του πριν λίγα χρόνια προκάλεσε να ενδιαφέρον ως το σχήμα «όπου τραγουδούσαν πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και δικηγόροι». Η αρχική περιέργεια των θεατών-ακροατών όμως, γρήγορα μετατράπηκε σε θαυμασμό, αποδοχή και εκτίμηση τόσο των συντελεστών όσο και του παραγόμενου κάθε φορά έργου. Με τόλμη, με φαντασία, με μεράκι, χωρίς κόμπλεξ και ίχνος «ψώνιου», οι συμπολίτες μας που κάθε χρόνο πυκνώνουν τις τάξεις του «Πόλις», μας χαρίζουν απλόχερα ένα κομμάτι του εαυτού τους. Ένα κομμάτι που λειτουργεί εξαιρετικά θετικά στην ψυχολογία όλων, ειδικά σήμερα.

Κάθε φορά, σε κάθε παράσταση του «Πόλις» υπάρχει ένα κεντρικό  θέμα, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα. Για φέτος επιλέχθηκε η περίφημη 10ετία του ’60 με τα γνωστά σε όλους sixties.

polis1Οι συντελεστές του  «πόλις» απέδωσαν την εποχή με μεράκι και φαντασία, όχι μόνο τραγουδιστικά. αλλά και θεατρικά. Με αφηγήσεις εξαιρετικές, με εμπνευσμένη σκηνογραφία, με προσεγμένα  κείμενα και πάνω απ’ όλα με ενθουσιασμό. Δρώμενα, κείμενα, ερμηνεία, κίνηση, αφήγηση, μουσική και τραγούδια ξαναζωντάνεψαν μια ολόκληρη  εποχή  για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Σε όλους τους συντελεστές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Το πρώτο και γενναίο δείγμα της επιδοκιμασίας και της ευαρέσκειας των πολιτών, «η πόλις» το έλαβε το βράδυ της παράστασης, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, από τους χίλιους περίπου ενθουσιασμένους θεατές με το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα.

Από proti-selida.gr

polis3Στη παράσταση των sixties,

Έπαιξαν οι μουσικοί: Αχιλλέας Σπυρλιάδης (πιάνο, πλήκτρα),Κώστας Χαραλαμπίδης (πλήκτρα), Αλέκος Σγουρίδης (σαξόφωνο), Έφη Κανελή (φλάουτο), Θάνος Κουζουκάκης (ντραμς), Αντώνης Μιχαηλίδης (κρουστά), Χρήστος Γιάκος (μπάσο), Σάκης Φωτιάδης (ντραμς, κρουστά), Αρίστος Μελικιάδης (ακουστική κιθάρα), Γιώτης Καραγεωργάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Αποστολίδης (μπουζούκι), Γαβριήλ Σαββίδης (κόντρα μπάσο).

Τραγούδησαν οι: Χρίστος Αϊδαρίνης, Αχιλλέας Βελισσαρίδης, Κώστας Γραμματίκης,Τριαντάφυλλος Γραμματίκης, Βάσω Ελευθεριάδου, Κατερίνα Ισαακίδου, Νατάσα Καββαδία, Στάμος Κανταρτζής, Μαρία Κιορπελίδου, Όλγα Λαμπριανίδου, Έφη Ναβροζίδου, Ειρήνη Νικολάου, Γιάννα Παγλαρίδου, Χριστίνα Παντελιάδου, Ζωή Παπαδοπούλου, Λευτέρης Παυλίδης, Σοφία Πελίδου, Claudia Τοπαλίδου, Ξανθούλα Τριανταφυλλίδου, Νώντας Τσιγάρος, Στέλλα Τσολακίδου, Ρούλα Χαριτίδου, Γιώργος Χαριτωνίδης, Βένια Πωλυζωίδου.

polis5Ηθοποιοί: Δημήτρης Τσαντάκης, Αχιλλέας Βελισσαρίδης.

Αφηγητής: Πάολα Χαραλαμπίδου.

Κομφερασιέ: Ζωή Τζήμητρα.

Ομιλητής: Ζωή Παπαδοπούλου.

Χορογραφίες: Έφη Ναβροζίδου, Αναστασία Χατζοπούλου.

Styling: Ζωή Παπαδοπούλου.

polis4Σενάριο, σκηνογραφία, σκηνοθεσία: Όλγα Λαμπριανίδου, Ζωή Τζήμητρα.

Επιμέλεια κειμένων-έρευνα: Φιλιώ Καραλίδου.

Διεύθυνση χορωδίας: Νατάσα Καββαδία.

Artwork: Σοφία Σπυρλιάδου.

Ενορχήστρωση: Νίκος Σπυρλιάδης.

Γενική διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Σπυρλιάδης.

Φωτογραφίες: Studio Zoom Photography

Σχολιάστε